LiveBiz
Un băiat de 12 ani îşi lasă căţeluşul în faţa unui adăpost pentru a-l salva de bătăile tatălui său

Un băiat de 12 ani îşi lasă căţeluşul în faţa unui adăpost pentru a-l salva de bătăile tatălui său

LiveBiz » Animale » Un băiat de 12 ani îşi lasă căţeluşul în faţa unui adăpost pentru a-l salva de bătăile tatălui său

Avem atât de multe de învăţat de la copii! Nici nu am putea gândi altfel citind poveştile care îi au adesea protagonişti ai unor gesturi şi comportamente ce dau dovadă de „maturitate” neaşteptată, mult mai oneste decât ale adulţilor.

Spontaneitatea, sinceritatea şi puritatea sunt, pentru cei mici, metodele potrivite de a relaţiona mai bine cu lumea, trăgând în acelaşi timp un semnal de alarmă. Andrés, în vârstă de 12 ani, ştie bine acest lucru după ce a făcut un gest faţă de un căţel neajutorat ce merită toate aprecierile.

Publicată de Xollin pe Joi, 13 februarie 2020

Băiatul, originar din Mexico City, a fost extrem de fericit să aibă căţeluşul PitBull pe care şi-l dorea de mult. Din păcate, însă, convieţuirea acasă cu câinele a devenit în curând dificilă. Motivul a fost că tatăl băiatului avea prostul obicei de a-l maltrata pe bietul câine, ajungând chiar să-i afecteze grav codiţa după ce l-a lovit cu piciorul.

Aşadar, ajutat de mama lui, cel mic şi-a lăsat căţeluşul într-o cutie de carton în faţa unui adăpost din capitala Mexicului, însoţit de o scrisoare emoţionantă şi un ursuleţ de pluş, astfel încât micul patruped să nu-l uite şi să aibă cu ce să se joace.

Un gest cu adevărat incredibil de maturitate şi altruism: în ciuda iubirii sale pentru câine, Andrés a reuşit să se despartă de el şi a făcut-o exclusiv pentru binele său, pentru a-l face să nu mai sufere. Când băiatul şi-a dat seama că situaţia devenise insuportabilă, a acţionat în consecinţă.

Publicată de Xollin pe Joi, 13 februarie 2020

Povestea a făcut furori pe internet, gestul său fiind lăudat de o mulţime de oameni. Pe Facebook, directorul adăpostului a publicat fotografiile micului PitBull şi textul scrisorii de la Andrés. Odată găsit de personalul adăpostului, căţeluşul a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie şi, după ce a fost vaccinat şi consultat, a devenit disponibil pentru adopţie.

Gestul tânărului său prieten l-a salvat de la o viaţă plină de dificultăţi şi suferinţă şi toţi speră că-şi va găsi în curând o familie dispusă să-i ofere toată dragostea pe care o merită. Felicitări acestui copil de 12 ani cu o inimă de aur!

Ţi-a plăcut acest articol?