LiveBiz
Adolescentul coboară din autobuz pentru a ajuta o căţea abandonată pe care nimeni nu o dorea

Adolescentul coboară din autobuz pentru a ajuta o căţea abandonată pe care nimeni nu o dorea

LiveBiz » Animale » Adolescentul coboară din autobuz pentru a ajuta o căţea abandonată pe care nimeni nu o dorea

Acţiunile de salvare ne impresionează întotdeauna. Şi, deşi nu toate au un final fericit, ne inspiră şi ne motivează să continuăm să ajutăm. Una dintre ele a avut-o drept protagonistă pe o frumoasă căţeluşă pe nume Vitória, care după ce a primit puţină afecţiune s-a bucurat de o recuperare surprinzătoare.

Vitória a fost abandonată de foştii săi stăpâni pe o stradă din Monterrey, Mexic şi lăsată în voia sorţii.

Aproape de locul unde a fost abandonată locuieşte un tânăr cu inimă mare, pe numele său Israel Iñaki.

Este doar un adolescent, dar la vârsta lui fragedă a oferit întregii sale comunităţi o lecţie impresionantă de viaţă când a coborât dintr-un autobuz pentru a ajuta câinele pe care l-a văzut într-o stare deplorabilă.

„Veneam de la şcoală cu autobuzul 340 şi la un moment dat când am privit spre dreapta am văzut un câine mic, subnutrit şi lipsit de vlagă. Am coborât repede din autobuz şi am fugit acasă să aduc mâncare, apă şi mănuşi sterile”, a scris Israel într-o postare pe Facebook.

Deşi părinţii nu i-au permis să aducă animale acasă, Israel a decis să o ia cu el.

„De îndată ce am privit-o, mi-a frânt inima, nu-mi venea să cred cum persoana care a abandonat-o a putut să o lase aici, în această stare gravă. Vecinii mi-au spus că fusese abandonată în timpul nopţii, deci căţeluşa a stat singură mult timp, fără ca nimeni să-i dea apă sau mâncare”, a continuat el în postare.

Tânărul era indignat, pe bună dreptate.

Câţiva vecini văzuseră câinele şi niciunul nu a putut să o salveze. Dar Israel a trecut pe acolo şi acum povestea este total diferită.

„Slavă Domnului că am ajuns la timp şi am reuşit să ‘salvez’ această frumoasă creatură; sper ca această postare, împreună cu fotografiile ce o însoţesc, va ajunge şi la persoana care a abandonat-o şi o va face să se simtă ruşinată”, a adăugat el.

Au trecut mai bine de şase luni după ce băiatul a salvat-o pe Vitória. El a decis să o numească aşa datorită curajului pe care l-a arătat pe tot parcursul recuperării ei.

La început, căţeluşa nu părea să mai aibă mult timp de trăit. Era costelivă şi cu starea de spirit la pământ. Cu toate acestea, dragostea familiei a fost vitală pentru însănătoşirea sa.

Acum Vitória a lăsat deoparte asfaltul rece şi dezamăgirile în schimbul unei case iubitoare şi companiei noilor săi proprietari care îi oferă dragoste şi protecţie. Povestea sa a ajuns pe reţelele de socializare mulţumită lui Israel însuşi, care a decis să o împărtăşească tuturor.

„Nu-mi vine să cred, acum 6 luni te-am salvat şi astăzi te bucuri de viaţa pe care o meriţi. Te iubesc cu toată fiinţa mea!”, a comentat Israel într-o altă postare pe contul său de pe Twitter.

În ultima sa postare, tânărul a împărtăşit fotografii despre felul in care Vitória arată astăzi. Corpul său scheletic şi tristeţea au rămas în urmă. Acum este sănătoasă şi din cale-afară de bucuroasă.

Felicitări acestor oameni minunaţi care se dedică trup şi suflet salvării celor mai neajutorate animale.

Ţi-a plăcut acest articol?