LiveBiz
Căţelul găsit cu malnutriţie extremă luptă pentru viaţa sa, dar cu dragoste şi speranţă, el supravieţuieşte

Căţelul găsit cu malnutriţie extremă luptă pentru viaţa sa, dar cu dragoste şi speranţă, el supravieţuieşte

LiveBiz » Animale » Căţelul găsit cu malnutriţie extremă luptă pentru viaţa sa, dar cu dragoste şi speranţă, el supravieţuieşte

Când acest biet patruped a fost în cele din urmă salvat, era atât de bolnav, încât abia mai arăta a câine. A spune că era doar piele şi os era o gravă subevaluare a stării sale. Era atât de subnutrit şi anemic, încât şi să se ridice i-a fost dificil. În plus, stresul şi oboseala îl făceau să-i fie aproape imposibil să-şi ţină chiar şi ochii deschişi.

Finalul poveştii acestui câine cu siguranţă ar fi fost unul trist dacă salvatorii lui nu s-ar fi încăpăţânat să-i ofere o nouă şansă la viaţă…

Echipa veterinară i-a făcut transfuzii de sânge şi i-a administrat perfuzii intravenoase cu nutrienţi.

Corpul său era lipsit de vitamine esenţiale, dar mai ales de fier. Salvatorul său ştia că starea lui este departe de a fi stabilă şi a rămas lângă el pentru orice eventualitate.

Fără grăsime corporală îi era greu să se încălzească, aşa că a fost îmbrăcat într-o haină călduroasă. Era fericit şi în cele din urmă starea lui generală a început uşor să se îmbunătăţească.

Este uimitor ce pot face puţină afecţiune şi dragoste faţă de un câine care a trăit până atunci o viaţă de coşmar.

Este un proces lent, dar toţi paşii care urmează sunt făcuţi în direcţia bună! Acum are energia de a se plimba şi de a explora. De asemenea, îşi face noi prieteni. Îşi iubeşte noua casă de plasament unde locuieşte temporar!

Într-o lună, blana lui a început să crească. Începe să arate ca un căţeluş sănătos, se joacă şi da energic din coadă. Dar poate cea mai bună veste este că este extrem de fericit! Salvatorul său a decis să-l adopte şi să-i ofere toată dragostea de care va avea vreodată nevoie.

Căţeluşul şi-a ales chiar şi o jucărie preferată, un ursuleţ de pluş pe care îl poartă fericit în timp ce dă adorabil din coadă. Toţi cei care îl vizitează sunt surprinşi de progresul său. S-a transformat dintr-un un schelet viu într-un căţeluş fericit şi sănătos în doar patru săptămâni!

O îngrijire medicală bună este esenţială, dar nu este niciodată uşor de găsit, mai ales pentru animalele care se pierd sau sunt abandonate în zone defavorizate.

Este o bucurie uriaşă că acest căţeluş a fost salvat la timp şi continuă să prospere alături de noua sa familie.

Ţi-a plăcut acest articol?