LiveBiz
Frumuseţi îngheţate parcă din altă lume, surprinse în imagini care îţi taie răsuflarea

Frumuseţi îngheţate parcă din altă lume, surprinse în imagini care îţi taie răsuflarea

LiveBiz » Wow » Frumuseţi îngheţate parcă din altă lume, surprinse în imagini care îţi taie răsuflarea

La prima vedere nu ai spune că aceste fotografii sunt reale. Chiar dacă acestea par un set de imagini desprinse dintr-un film de ficţiune creat pentru a evoca un tărâm fantastic, pozele sunt cât se poate de adevărate.

De fapt… Muntele Javornik din Slovenia s-a transformat într-un veritabil regat de gheaţă după ce în zonă a nins abundent, iar temperaturile au coborât extrem de mult. Ai spune că te-ai trezit dintr-o dată în regatul de gheaţă din filmul Frozen.

După câteva zile cu furtuni de zăpadă şi gheaţă, fotograful Marko Korošec a decis să înfrunte Muntele Javornik, o destinaţie montană destul de populară în estul Sloveniei. Odată ajuns acolo, el a constatat că straturile de gheaţă s-au depus maiestuos în timpul furtunilor de zăpadă, iar vântul puternic a creat ţurţuri de gheaţă, transformând totul într-un peisaj desprins parcă din altă lume.

Din fericire, Korošec a avut aparatul foto la el, astfel încât orice privitor să se poată bucura de aceste imagini uimitoare:

Unul dintre turnurile de veghe de pe culmea muntelui Javornik, acoperit complet de gheaţă.

Marko Korošec

Tot ceea ce Marko a surprins în aceste imagini pare desprins dintr-o altă lume.

Marko Korošec

Din cauza ţurţurilor imenşi de gheaţă, peisajul arată ca şi cum un vânt puternic a trecut peste munte, încremenind totul în timp.

Marko Korošec

Deşi poate fi considerat doar rezultatul uneia dintre cele mai grave catastrofe naturale din ultimele decenii, nu ai cum să nu rămâi fermecat de frumuseţea acestor cadre.

Marko Korošec

E chiar şi un „dragon” aici. Îl vedeţi? Cu siguranţă e furios că a fost îngheţat de bagheta magică a Mamei Natură.

Marko Korošec

Copacii de pe munte sunt încremeniţi acum la propriu sub straturile de gheaţă şi par nişte beţe fragile gata să se rupă la cea mai mică adiere a vântului.

Marko Korošec

La final, fotograful a considerat că un selfie cu formaţiunile de gheaţă spectaculoase ar da o notă de veridicitate peisajelor surprinse pe aparat.

Marko Korošec

Cu siguranţă aţi mai văzut imagini cu fenomene spectaculoase, însă Mama Natură reuşeşte să ne surprindă cu ceva inedit de fiecare dată. Şi când te gândeşti că a fost nevoie de numai câteva zile de condiţii meteo extreme pentru ca acest munte din Slovenia să devină un adevărat regat al gheţii.

Distribuiţi articolul, astfel încât toţi prietenii dvs. să poată admira aceste imagini fascinante!

Ţi-a plăcut acest articol?