LiveBiz
Adolescentul cu dizabilităţi merge singur pentru prima dată după 8 ani într-un scaun cu rotile

Adolescentul cu dizabilităţi merge singur pentru prima dată după 8 ani într-un scaun cu rotile

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Adolescentul cu dizabilităţi merge singur pentru prima dată după 8 ani într-un scaun cu rotile

Sunt persoane care susţin cu tărie că miracolele nu există, dar când se întâmplă lucruri extraordinare şi inexplicabile, este imposibil să nu le crezi. Un exemplu extraordinar în acest sens este Brandon Neal, un adolescent ţintuit timp de opt ani într-un scaun cu rotile, dar care datorită tenacităţii sale şi voinţei, a reuşit să meargă din nou. Toate acestea au fost posibile mulţumită ajutorului lui Daniel Stein, proprietarul Special Strong, un centru de fitness dedicat persoanelor cu nevoi speciale, precum autism, sindrom Down şi paralizie cerebrală.

imagine: Twitter / SpecialStrongUS

Povestea începe în 2019, când Mandy, mama lui Brandon, l-a contactat pe Daniel pentru a-l ajuta pe fiul ei de 17 ani să meargă din nou după ce a fost ţintuit ani la rând într-un scaun cu rotile. Brandon s-a confruntat cu probleme de dezvoltare toată viaţa. S-a născut subponderal şi a avut întârziere de dezvoltare. Avea probleme de vedere care au necesitat cinci operaţii la ochi şi se mişca într-un ritm anormal. Problemele lui erau cauzate de o anomalie genetică.

Mai târziu, medicii au descoperit că avea scolioză şi şoldul prost poziţionat şi l-au sfătuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale corective. În timp ce doctorii erau convinşi că băiatul va putea merge din nou peste doar şase luni, Brandon a rămas captiv în scaunul cu rotile, incapabil să se mişte şi din ce în ce mai anxios şi deprimat. După opt ani, Brandon a decis să-şi ia viaţa înapoi fiind hotărât să înceapă să meargă din nou.

imagine: Twitter / SpecialStrongUS

Părinţii au decis să-l sprijine în căutarea lui şi astfel au aflat despre centrul de recuperare „Special Strong”, aşa că Brandon a început să lucreze cu Daniel, care l-a ajutat să-şi recapete forţele pentru a începe din nou să meargă. Nu a fost un proces uşor: băiatului îi era frică de exerciţii noi, dar kinetoterapeutul l-a susţinut pe tot parcursul călătoriei sale. Programul a inclus abandonul treptat al scaunului cu rotile, apoi trecerea la un premergător şi în cele din urmă la cârje.

Recent, a venit momentul mult aşteptat. Daniel şi Brandon au ieşit din sala de sport cu camera video pornită pentru a surprinde ceva incredibil: primii paşi ai lui Brandon. „Acest băiat a fost cu adevărat curajos: s-a confruntat cu un inamic feroce sau, chiar mai rău, cu proprii demoni”, a spus Daniel.

În videoclip, Brandon este văzut făcând primii paşi timizi şi afişând un zâmbet entuziasmat. „Nu ai mai făcut asta de opt ani şi faci că totul să pară uşor!”, spune Daniel: „Mergi mai mult decât mă aşteptam!”. „Eşti mândru de mine?” întreabă Brandon. „Foarte foarte mult!”, răspunde Daniel. „Ai învins toate prejudecăţile. Îţi recucereşti viaţa.”

Videoclipul motivaţional a devenit viral şi mulţi oameni i-au trimis cuvinte de laudă şi felicitări curajosului Brandon.

Ţi-a plăcut acest articol?