LiveBiz
Bărbatul instalează un aparat de aer condiţionat exclusiv pentru câinele său

Bărbatul instalează un aparat de aer condiţionat exclusiv pentru câinele său

LiveBiz » Animale » Bărbatul instalează un aparat de aer condiţionat exclusiv pentru câinele său

Când vine căldura, aerul condiţionat este vital chiar şi pentru un câine. Până la urmă, nimănui nu-i place să doarmă inconfortabil. Conştient şi iubitor ca întotdeauna faţă de animalul său de companie, Wyomar Ramos de Araujo, un rezident brazilian, a decis să instaleze unul dintre aceste dispozitive pentru căţeluşa sa, Hana.

Aerul condiţionat instalat special pentru Hana îi va permite căţeluşei să-şi petreacă zile toride în confort şi relaxare.

La Rio, temperaturile pot depăşi cu uşurinţă 50 de grade Celsius la umbră. Potrivit bărbatului în vârstă de 39 de ani, acesta a decis să instaleze aparatul de aer condiţionat pentru a-i crea Ciobănescului German condiţii mai bune de viaţă.

Ideea i-a venit într-una dintre cele mai toride zile ale anului. Când Wyomar a ajuns acasă de la serviciu, a observat că Hana era foarte neliniştită, deşi nu îi lipseau nici mâncarea şi nici apa.

„I-am pus apă proaspătă, i-am schimbat mâncarea şi am dus-o la plimbare, dar era tot la fel. Atunci mi-a venit ideea să o stropesc cu furtunul ca să o răcoresc puţin. Hana a fost super fericită. Atunci am înţeles că problema era căldura”.

Wyomar şi-a dat seama că avea nevoie de o modalitate de a păstra căsuţa câinelui cât mai răcoroasă posibil. Deşi căsuţa Hanei mai are nevoie de multe îmbunătăţiri, aerul condiţionat odată instalat a făcut ca totul să fie mult mai confortabil.

Cu toate acestea, soţia lui Wyomar nu a omis să critice această idee. Femeia s-a plâns de mai multe ori, temându-se de cheltuielile pentru costul crescut al energiei electrice.

„Ea m-a întrebat dacă factura de energie electrică nu va deveni prea mare. Ei bine, s-a scumpit, dar trebuie să ne amintim şi că preţurile au crescut în ultima vreme. Putem economisi în alte moduri: stingem lumina, folosim mai puţin televizorul, radioul etc.” – a spus Wyomar.

Cu siguranţă, dragostea pentru un animal de companie nu are limite. Acest bărbat şi buna lui prietenă, Hana, se ştiu de pe vremea când aceasta era doar un pui. Sunt tovarăşi fideli pe viaţă, aşa că Wyomar este dedicat îngrijirii loialui său câine.

Cu toată afecţiunea pe care Wyomar o are pentru frumoasa căţeluşă, poate că într-o zi Hana va avea chiar şi propria ei piscină, unde se va putea bălaci în voie şi unde va putea scăpa de temperaturile ridicate chiar şi în afara căsuţei…

Deşi pare evident, şi câinii suferă de efectul căldurii. De fapt, blănoşii sunt afectaţi de două ori mai mult decât noi, oamenii.

De aceea, dacă puteţi, încarcaţi să faceţi ceea ce a făcut Wyomar pentru căţeluşa sa, desigur, luând întotdeauna măsurile de precauţie necesare şi fără a merge la extrem cu utilizarea aerului condiţionat.

Există multe modalităţi de a-i oferi puţin confort unui câine în zilele toride. De exemplu, este esenţial să îi asiguraţi întotdeauna umbră şi apă proaspătă. Aerul condiţionat este bun atâta timp cât este folosit cu moderaţie. Dar poate cel mai important lucru este să iubiţi cu adevărat animalele şi să aveţi grijă de ele.

Ţi-a plăcut acest articol?