LiveBiz
În fiecare seară, acest brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi

În fiecare seară, acest brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » În fiecare seară, acest brutar lasă pâinea nevândută şi alte alimente pe o bancă pentru cei nevoiaşi

Chiar dacă societatea noastră, astăzi bazată în principal pe cultul imaginii, ne face să percepem ca reale doar actele de caritate prezentate cu surle şi trâmbiţe, există un număr însemnat de mici gesturi zilnice care nu ajung subiect de prima pagină şi pe care oamenii le efectuează fără să aştepte complimente sau laude.

Acesta este şi cazul lui Fedele, un brutar sicilian care, timp de 19 ani, a efectuat o serie de acte de altruism zilnic în favoarea celor mai săraci oameni.

Imagine: repubblica.it

Nu departe de brutăria sa, în oraşul Caltanissetta, Sicilia, există o bancă similară cu multe altele, cu excepţia faptului că seara devine locul unui mic miracol: se umple cu pungi de pâine, cutii de lapte, ulei şi alte produse de bază. Totul este lăsat la dispoziţia tuturor celor care doresc să le folosească, în special a familiilor aflate în dificultate sau a imigranţilor fără adăpost.

Imagine: repubblica.it

Totul a început cu mult timp în urmă, când Fedele era încă un copil care lucra cu tatăl său. Într-o zi, un om a venit la brutărie să ceară o bucată de pâine. Urmărindu-l în timp ce ieşea, Fedele a văzut că acesta distribuia acea pâine mai multor oameni nevoiaşi de pe străzi, iar acea imagine a rămas cumva în inima lui.

Imagine: repubblica.it

Misiunea sa decentă şi neobosită nu se limitează doar la a pune pe bancă pâinea care rămâne la sfârşitul zilei, ci implică un angajament de a oferi donaţii zilnice. Alimente şi băuturi pe care Fedele le poate livra chiar el în locaţiile unde oamenii au nevoie, în timp ce se deplasează către casă; de exemplu pentru a ajuta o mamă bolnavă care se lupta să ajungă la sfârşitul lunii şi care nu a putut ajunge la „banca de solidaritate”.

Exemplul lui Fedele, care îşi urmează minunata sa misiune de altruism de aproape 20 de ani, ne arată că, pentru a avea o inimă bună, nu este necesar să donezi sume mari în faţa camerelor de televiziune: este suficient să începi cu problemele cotidiene, cu lucruri simple de zi cu zi. Este la fel de uşor ca statul pe o bancă în timp ce mănânci o bucată de pâine.

Ţi-a plăcut acest articol?