LiveBiz
Poliţistul descoperă un câine legat cu bandă adezivă pe marginea drumului şi se asigură că i se face dreptate

Poliţistul descoperă un câine legat cu bandă adezivă pe marginea drumului şi se asigură că i se face dreptate

LiveBiz » Animale » Poliţistul descoperă un câine legat cu bandă adezivă pe marginea drumului şi se asigură că i se face dreptate

Adjunctul şerifului din comitatul Jefferson, Missouri, este considerat un erou după ce a depus toate eforturile pentru respectarea legii în cazul unui câine abuzat, găsit într-o stare deplorabilă.

Ofiţerul se afla în patrulare, când a văzut ceva ciudat pe marginea drumului şi a decis să tragă pe dreapta pentru a arunca o privire mai atentă.

Pe măsură ce poliţistul s-a apropiat de rigola îngheţată dispusă de-a lungul drumului, a început să se îngrozească descoperind priveliştea din faţa ochilor.

Un mic Teckel bătrân era legat complet cu bandă adezivă şi lăsat în frig ca să-şi găsească sfârşitul.

Când poliţistul s-a apropiat de bietul câine, acesta şi-a putut da seama că animalul se lupta să supravieţuiască, viaţa lui atârnând de un fir de aţă.

S-a putut aproxima faptul că patrupedul fusese abandonat cu aproximativ 12 ore înainte ca ajutorul de şerif să-l salveze de pe marginea drumului unde fusese lăsat să moară.

Jimmy, aşa cum a fost numit pentru moment, a suferit singur toată noaptea în frigul tăios până când salvatorul său şi-a făcut apariţia.

Facebook / Ivan Animal Hospital

Ofiţerul a dus câinele la maşină, unde a încercat cu blândeţe să îndepărteze banda adezivă cu care era legat, apoi l-a transportat la Direcţia Locală pentru Controlul şi Supravegherea Animalelor.

Personalul de acolo a aruncat o privire la Jimmy şi a decis că este cazul să ceară părerea medicilor de la clinica Ivan Animal Hospital din House Springs, unde putea să fie investigat pentru vătămări grave sau alte probleme de sănătate.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox2 News, medicul veterinar Laura Ivan explică faptul că după tot calvarul prin care a trecut Jimmy, starea lui de sănătate era destul de bună.

Un videoclip dat publicităţii de către biroul de presă al şerifului pare să confirme faptul că Jimmy este din nou un câine fericit.

Jimmy

“Jimmy” is doing much better. This is a look at him at the animal hospital where he’s being treated.
We want to get him back to his owners. Right now he is NOT available for adoption.
Please call 636-797-5515 if you know his family.

Posted by Jefferson County Sheriff’s Office on Thursday, February 14, 2019

Cu toate că ofiţerul era bucuros să vadă că Jimmy supravieţuise, era hotărât să depună toate eforturile pentru a duce cazul la bun sfârşit.

Poliţistul a fost suficient de tenace pentru a păstra fiecare bucată din banda adezivă pe care a îndepărtat-o de pe botul, capul şi membrele câinelui, explică Grant Bissell, purtătorul de cuvânt al Jefferson County Sheriff.

„Ajutorul şerifului a avut această idee de a păstra banda adezivă şi de a o pune la dispoziţia laboratorului de criminalistică, unde tehnicienii au cercetat-o şi au reuşit să descopere o amprentă pe partea lipicioasă a acesteia”

Din fericire, acea amprentă s-a dovedit a fi tot ce aveau nevoie pentru a-şi îndrepta investigaţia în direcţia cea bună, fapt ce a meritat toate eforturile depuse.

Facebook / Jefferson County Sheriff’s Office

Confruntând amprenta găsită pe bandă cu cele din baza de date, indiciile i-au condus la numitul Paul Garcia, un bărbat în vârstă de 39 de ani, pe care l-au arestat sub acuzaţia de abuz asupra animalelor, precum şi de acţiuni criminale prin folosirea benzii adezive pentru a lega câinele.

El a fost reţinut şi trebuie să plătească suma de 50.000 de dolari, în timp ce autorităţile încearcă să afle motivele care au stat la baza faptei sale.

Deşi Garcia se afla în custodia poliţiei, autorităţile întâmpinau probleme în identificarea proprietarul de drept al câinelui, până când clinica veterinară a publicat o imagine cu Jimmy, solicitând ca orice informaţii să fie oferite prin intermediul Şerifului comitatului Jefferson.

Facebook / Katie Kofron

Mulţumită implicării membrilor comunităţii în a distribui fotografia, Katie Kofron a fost cea care l-a identificat ca fiind câinele ei, Flick, dispărut în condiţii suspecte.

„Numele lui este Flick şi e câinele meu de 13 ani”.

Femeia era convinsă că patrupedul său nu s-ar fi îndepărtat niciodată mai mult decât casa vecinului de alături, unde mergea deseori să se joace cu ceilalţi câini şi crede că Garcia l-ar fi răpit din curtea ei.

Bineînţeles, Katie a primit o mulţime de reacţii negative în comentarii, precum şi un val de neîncredere asupra faptului că „Flick” nu i-ar aparţine cu adevărat, dar aceasta a trecut cu bine de toate cerinţele clinicii veterinare şi poliţiei pentru a-şi aduce câinele iubit înapoi în braţele sale.

Facebook / Ivan Animal Hospital

După ce a trimis clinicii veterinare copii după radiografiile mai vechi ale câinelui şi au fost comparate cu cele efectuate recent, toate părţile au putut fi de acord cu faptul că „Jimmy” aparţine lui Katie.

Mai mult de atât, după ce Todd Mahn, un bun samaritean, a auzit despre povestea lui Flick şi despre lupta lui Katie de a-l recupera, bărbatul a decis ca toate cheltuielile legate de îngrijirea medicală a lui Flick să fie suportate de el în totalitate!

Flick este extrem de fericit să fie în sfârşit alături de mama sa adoptivă, iar videoclipul de mai jos demonstrează cât se poate de clar acest lucru:

https://youtu.be/1fhnmBokrhQ

Tot răul spre bine, deoarece toate aceste întâmplări l-au adus pe Flick în braţele iubitei sale stăpâne.

Ţi-a plăcut acest articol?