LiveBiz
O adolescentă se plânge că mama ei i-a tăiat din banii de buzunar, de la 5000$ la 1000$: „Mă simt ca de la ţară”

O adolescentă se plânge că mama ei i-a tăiat din banii de buzunar, de la 5000$ la 1000$: „Mă simt ca de la ţară”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O adolescentă se plânge că mama ei i-a tăiat din banii de buzunar, de la 5000$ la 1000$: „Mă simt ca de la ţară”

Copiilor li se oferă adesea o sumă simbolică, aşa-zişii bani de buzunar, pentru a-i mulţumi şi a-i obişnui cu responsabilităţile. Dar atunci când eşti adolescent, pretenţiile cresc şi, deşi părinţii sunt primii care asigură nevoile de bază, cheltuielile zilnice sunt suportate de băiatul sau de fata în cauză.

Banii de buzunar ar trebui să fie, prin urmare, o modalitate de a pune deoparte nişte economii pentru o achiziţie personală sau, pur şi simplu, pentru a ieşi cu prietenii din când în când.

Pentru Nicolette Gray, o tânără de cincisprezece ani din Beverly Hills, banii de buzunar reprezentau cu siguranţă ceva mai mult: mama ei îi dădea 5.000 de USD pe lună! Bani de buzunar care valorează mult mai mult decât un salariu „obişnuit”.

Facebook / Nicolette Gray

După mai mulţi ani de viaţă de lux, „biata” Nicolette s-a trezit cu o sumă de bani de buzunar inacceptabilă pentru ea: mama ei a decis să-i dea „numai” 1.000 de dolari pe lună, în loc de 5.000! Chiar şi aşa, pentru mulţi este o sumă uluitoare, având în vedere că Nicolette are doar 15 ani şi cu siguranţă nu are un loc de muncă. Biata adolescentă s-a simţit sfârşită când şi-a dat seama că nu va mai avea atât de mulţi bani de cheltuit pe pantofi, genţi şi haine şi a spus că nivelul ei de viaţă este nesustenabil cu atât de puţini bani: „parcă aş fi o ţărancă!” a declarat ea public.

Facebook / Nicolette Gray

Greşeala aparţine cu siguranţă mama sale, Nina, care şi-a recunoscut în totalitate vină: lucrând mult şi fiind mamă singură, Nina şi-a petrecut majoritatea timpului departe de casă, iar orele pe care le-a împărtăşit cu fiica ei au fost tot mai puţine. Modul său de a compensa aceste neajunsuri a fost întotdeauna prin bani.

Tânăra Nicolette a avut întotdeauna tot ce şi-a dorit: de la şofer privat, la antrenor personal, ca să nu mai vorbim de genţi, încălţăminte şi haine la care nu a renunţat nicio clipă datorită accesului nelimitat la cardurile de credit ale mamei sale. Din fericire, mama şi-a dat seama că situaţia scăpa de sub control şi a decis să-şi sensibilizeze puţin fiica în această privinţă.

Facebook / Palm Shaikh

Să apelezi la asemenea schimbări după ce ai crescut o fată răsfăţată nu este uşor, cu atât mai mult cu cât Nicolette nici nu vrea să audă despre responsabilităţi sau să-şi dorească găsirea unui loc de muncă. Tot vrea de la mama ei sunt banii. În timpul unei emisiuni TV în care mama şi fiica au dezbătut problema, Nicolette i-a pus în vedere femeii că îi va face viaţa un calvar, dacă banii nu vor fi suficienţi. Cum te descurci cu o astfel de fiică?

Cu siguranţă, primul pas, ca părinte, este să îi oferi mai puţini bani şi mai multă dragoste.

Ţi-a plăcut acest articol?