LiveBiz
Un câine lăsat să-şi găsească sfârşitul într-o râpă întâlneşte o pisică. Apoi, refuză să o părăsească

Un câine lăsat să-şi găsească sfârşitul într-o râpă întâlneşte o pisică. Apoi, refuză să o părăsească

LiveBiz » Animale » Un câine lăsat să-şi găsească sfârşitul într-o râpă întâlneşte o pisică. Apoi, refuză să o părăsească

Câinii şi pisicile nu se înţeleg întotdeauna, dar din când în când se aliază pentru a supravieţui unor situaţii deloc fericite. În Carolina de Sud, un câine abandonat a fost găsit de o salvatoare, iar aceasta a avut parte de surpriza vieţii ei.

În ciuda faptului că toată lumea spune că un câine şi o pisică nu pot interacţiona într-un mod armonios, următoarea întâmplare stă mărturie că întotdeauna există şi excepţii de la regulă:

YouTube

Totul a început când ofiţerul Michelle Smith de la „Anderson Animal Control” a fost anunţată de prezenţa unui câine care lătra vehement într-o râpă adâncă în spatele unui magazin de bricolaj. Iniţial situaţia nu părea deloc ciudată, deoarece zilnic se primesc zeci de apeluri de acest fel. Totuşi, a trebuit să meargă să verifice.

YouTube

Ofiţerul a hotărât imediat să coboare acolo pentru a salva căţeluşa, dar când a ajuns la ea a descoperit că aceasta avea grijă de o mică pisică. Niciunul dintre animale nu avea zgardă sau medalion, aşa că nu păreau să aparţină cuiva din apropiere. Ambii au fost abandonaţi şi s-a întâmplat să se găsească unul pe celălalt.

Căţeluşa ar fi putut lesne să urce panta abruptă de una singură, dar nu şi cu puiul de pisică, de aceea a decis să nu îl abandoneze şi să îi poarte de grijă până ce salvatorii îi vor auzi lătratul disperat.

YouTube

Este posibil ca motivul pentru care câinele să fi coborât panta abruptă să fie acela că a văzut pisica şi a vrut să o salveze. Unele animale au instincte materne extraordinar de puternice. Chiar şi atunci când văd puii unei alte specii în nevoie, acele instincte îşi fac apariţia şi încearcă să-i îngrijească pe micuţi cum pot mai bine.

Salvatoarea a recuperat ambele animale şi le-a dus la clinica veterinară „Anderson County PAWS”. Dar când a încercat să le despartă astfel încât acestea să poată fi spălate şi examinate, căţeluşa nu a dorit să renunţe la pisică. Era evident că această căţeluşă îşi luase angajamentul să aibă grijă de micuţa felină.

YouTube

Oricât de surprinzător a fost pentru ofiţerul Michele Smith să găsească în acea râpă un alt prieten blănos, pe atât de minunat i s-a părut acest lucru şi spune că în 17 ani de carieră nu s-a mai întâlnit cu o astfel de situaţie în care două animale din rase diferite să se împrietenească atât de tare.

YouTube

Voluntarii de la adăpost au presupus că această căţeluşă aparţinea unei persoane şi au ţinut în grija lor ambele animale timp de 14 zile pentru a le oferi proprietarilor timpul necesar să le revendice. Nimeni nu a venit să le caute, aşa că cei de la adăpost au decis să le propună spre adopţie.

Adăpostul a botezat căţeluşa Goldie şi pisicuţa Kate, după cunoscutul duo mamă-fiică „Goldie Hawn şi Kate Hudson”. Pe lângă poze cu cele două animăluţe, ei au publicat şi povestea despre modul în care au fost găsite şi despre relaţia specială pe care o împărtăşesc. Postarea a devenit virală şi adunat rapid peste 88.000 de aprecieri şi 430.000 de distribuiri.

YouTube

La scurt timp de la postare, toată lumea dorea să-i adopte pe cei mai buni prieteni. Chiar şi oamenii din cealaltă parte a globului au sunat şi au trimis e-mail-uri deoarece erau interesaţi de adoptarea celor două animale de companie. Adăpostul dorea să se asigure că rămân împreună şi că vor merge într-un cămin iubitor. În cele din urmă, adăpostul a decis ca familia Harris să fie cea care să-i adopte.

Dana Wachter, de la canalul de televiziune „Fox Carolina” a fost încântată de această poveste şi a realizat un reportaj despre minunatele animăluţe, dar mai ales despre fapta căţeluşei demnă de toată lauda:

Goldie şi Kate sunt acum într-un cămin permanent, unde se joacă toată ziua şi sunt ocrotite de părinţii lor adoptivi. Chiar dacă Kate a mai crescut între timp, animalele au încă o legătură strânsă. De asemenea, niciodată nu trebuie să-şi facă griji că vor fi abandonate din nou.

Voluntarii şi poliţia depun eforturi pentru a identifica persoanele care au abandonat animalele. Nu sunt siguri dacă este vorba despre un singur om, sau dacă mai multe persoane se fac responsabile de abandonarea acestor animale adorabile.

Vă rugăm să distribuiţi această poveste frumoasă cu prietenii şi familia!

Ţi-a plăcut acest articol?