LiveBiz
Au lăsat un câine pe trotuar pentru a vedea cine îl ajută: singurul care se opreşte este un om fără adăpost

Au lăsat un câine pe trotuar pentru a vedea cine îl ajută: singurul care se opreşte este un om fără adăpost

LiveBiz » Animale » Au lăsat un câine pe trotuar pentru a vedea cine îl ajută: singurul care se opreşte este un om fără adăpost

De foarte multe ori, cei care au cel mai puţin au o inimă mai mare decât ceilalţi: deşi unii cred că cei care au posibilităţi financiare simt mai mult datoria de a face bine; adevărata bunătate, adevăratul altruism sălăşluieşte în cei care au puţini bani în viaţă, dar multă căldură şi valori umane, cum ar fi generozitatea şi altruismul.

Imagine: MattTv / YouTube

Este vorba despre un experiment social pus la cale pe străzile New York-ului de către un YouTuber pe nume Matt Bandeira; tânărul a lăsat în mod deliberat un câine „abandonat” pe trotuar cu un mesaj scris de ipoteticul fost stăpân: „Nu mai pot avea grijă de câine, cineva să-şi asume responsabilitatea”.

În indiferenţă generală, nimeni nu părea să se oprească, doar o fată s-a apropiat câteva momente să-l mângâie pe bietul câine, dar nimeni nu şi-a arătat intenţia că i-ar păsa de soarta prietenului cu patru picioare abandonat…

Imagine: MattTv / YouTube

Până când, în cele din urmă, un om fără adăpost îşi face apariţia: acesta observă câinele legat de stâlp şi mesajul lăsat de stăpân, apoi se apropie pentru a-l mângâia; bietul om pare că ar vrea să-și continue drumul, dar apoi se întoarce la câinele mic cu o jucărie de pluș găsită în tomberon și cu puţină mâncare pentru a hrăni animalul.

În experimentul social postat pe YouTube, putem auzi cuvintele omului fără adăpost adresate câinelui: „Ai un nume? Ţi-e foame? Trebuie să-ţi fie foarte foame. Am găsit puţină mâncare. Asta îi dau şi câinelui meu.”

Imagine: MattTv / YouTube

Experimentul social al lui Matt ne dezvăluie un lucru foarte important: că cei care au cel mai puţin, oferă cel mai mult şi tot aceştia cunosc cu adevărat valoarea altruismului şi a generozităţii; o mare lecţie de viaţă care ar trebui să ne dea tuturor de gândit.

Ţi-a plăcut acest articol?