LiveBiz
Cu ochii înlăcrimaţi, câinele priveşte către pompieri cu recunoştinţă după ce a fost la un pas de moarte

Cu ochii înlăcrimaţi, câinele priveşte către pompieri cu recunoştinţă după ce a fost la un pas de moarte

LiveBiz » Animale » Cu ochii înlăcrimaţi, câinele priveşte către pompieri cu recunoştinţă după ce a fost la un pas de moarte

Este adevărat că prietenii noştri patrupezi, ca şi alte animale, au un simţ foarte dezvoltat al orientării. Prin urmare, nu este de mirare că, după o plimbare, animalul tău de companie ştie exact pe ce drum să se întoarcă acasă.

Această abilitate îi face pe unii proprietari să se simtă încrezători şi să îşi lase animalele de companie să iasă singure la plimbare în zonele apropiate de casă. Dar acest lucru nu este deloc recomandat.

Să nu uităm că, în ciuda simţului lor de orientare, ei nu pot să vorbească şi nu au mereu aceeaşi dexteritate ca o fiinţă umană pentru a rezolva anumite situaţii. Cel mai bine este să nu-ţi asumi riscuri şi să-ţi împiedici câinele să treacă prin experienţa tristă pe care a trăit-o Henry, un căţeluş din California, Statele Unite, care a petrecut câteva zile rătăcind prin pădure fără să poată cere ajutor.

Henry locuieşte împreună cu familia sa în Redding, o comunitate de pe malurile râului Sacramento, cu multă vegetaţie împădurită.

Printre atâţia copaci, câinele era dezorientat.

Şi mai rău, când Henry a intrat în pădure, purta lesă şi, în timp ce alerga, a rămas agăţat între tufişuri şi o stâncă. Acesta a fost motivul principal pentru care blănosul nu a putut ajunge singur acasă.

Câinele a suferit de frig şi foame în timpul în care a fost pierdut. Dar, din fericire, nişte eroi i-au venit în ajutor.

Pompierii şi Poliţia din Redding au răspuns cu promptitudine apelului care anunţa dispariţia câinelui şi au decis să intervină.

După mai multe căutări în zona din apropierea reşedinţei blănosului, Henry a fost găsit sănătos şi în afara oricărui pericol şi a putut să se întoarcă acasă.

Deşi acest mic prieten nu poate vorbi, i-a surprins pe ofiţeri cu o dulce privire de apreciere care pur şi simplu a topit inimile tuturor.

Cu această privire tandră, Henry le-a mulţumit tuturor salvatorilor săi.

Povestea şi fotografia au devenit virale şi au fost distribuite de pe contul de Facebook al Departamentului de Poliţie.

„Acesta este Henry. Astăzi lesa i s-a defectat şi a rămas captiv în pădure după ce s-a agăţat în tufişuri. Poliţia şi Departamentul de Pompieri din Redding au făcut o plimbare prin pădure şi l-au adus în siguranţă pe Henry acasă, unde a primit apă şi jucării. Coada lui care se mişca energic în aer indica faptul că era bine.”

Gestul autorităţilor i-a emoţionat pe mulţi utilizatori ai reţelelor de socializare, dar mai ales pe câinele speriat şi flămând care de acum se va gândi de două ori înainte de a se mai aventura singur în pădure. Ochii lui recunoscători nu doar ne emoţionează, ci reflectă şi spaima pe care aceste animale o simt în inimile lor la gândul că nu-şi vor mai putea vedea fiinţele pe care le iubesc cel mai mult.

Această poveste a avut un final fericit, dar nu este mereu aşa. Împărtăşiţi această întâmplare deoarece chipul lui Henry le reaminteşte tuturor proprietarilor că trebuie să aibă mereu grijă de animalele lor de companie.

Ţi-a plăcut acest articol?