LiveBiz
Băiatul îi distruge haina colegului de clasă: mama îl obligă să doneze cadourile primite de Crăciun

Băiatul îi distruge haina colegului de clasă: mama îl obligă să doneze cadourile primite de Crăciun

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Băiatul îi distruge haina colegului de clasă: mama îl obligă să doneze cadourile primite de Crăciun

Învăţarea bunelor maniere şi educarea empatiei de la o vârstă fragedă sunt esenţiale dacă doriţi să creşteţi o persoană cinstită, care este capabilă să-i respecte pe ceilalţi. Fiecare părinte îşi dă interesul să găsească cea mai bună „metodă” atunci când vine vorba de copiii săi: sunt pedepsele acceptabile sau este preferabilă o discuţie pe această temă?

Adevărul este că mulţi ştiu că nu există o formulă generală, tocmai de aceea fiecare părinte alege să procedeze în felul său. Căile de mijloc, de obicei, sunt întotdeauna cele mai eficiente. Melissa Wade, o mamă din Leeds (Marea Britanie), a trebuit să ia măsuri drastice împotriva fiului ei de 10 ani, Finley, care a avut un comportament imatur atunci când a distrus în mod voluntar haina unui coleg de-al său.

Imagine: Facebook / Paul Webb

Finley a luat o foarfecă şi a tăiat mânecile hainei unui coleg de clasă, distrugând-o complet. Când mama a aflat ce s-a întâmplat, a cuprins-o furia; în ciuda faptului că este mamă a 6 copii, este prima dată când se confruntă cu un episod de agresiune: „Sunt dezgustată de ceea ce a făcut fiul meu şi sunt foarte dezamăgită de acţiunile sale” a comentat femeia, care a vrut să rămână în anonimat. Şcoala a avertizat-o pe femeie că a luat măsuri în ceea ce priveşte agresiunea, dar, ca mamă, nu a vrut să renunţe la această ocazie de a-i da fiului ei o lecţie de viaţă. Pedeapsa exemplară a mamei a fost pe cât de simplă, pe atât de eficientă: aceea de a-i oferi copilului victimă un set haine nou-nouţe, care erau destinate fiului ei cu ocazia Crăciunului.

Imagine: Wikimedia

Şi alţi părinţi au fost de acord cu măsura luată de această tânără mamă. Copilul, iniţial, nu ştia care sunt intenţiile mamei sale, dar le-a aflat cu vârf şi îndesat când la sfârşitul zilei a trebuit să-i ofere noile haine colegului de clasă care a fost victima agresiunii sale. Aşa cum au sugerat mulţi utilizatori, comportamentul mamei în această situaţie a fost exemplar şi complet opus tuturor acelor mame care susţin că „micuţul lor nu ar putea niciodată să rănească pe nimeni”.

Ţi-a plăcut acest articol?