LiveBiz
Acest om fără adăpost are grijă de câinele cu handicap: îl hrăneşte şi îl consideră „copilul său”

Acest om fără adăpost are grijă de câinele cu handicap: îl hrăneşte şi îl consideră „copilul său”

LiveBiz » Animale » Acest om fără adăpost are grijă de câinele cu handicap: îl hrăneşte şi îl consideră „copilul său”

Atunci când viaţa nu-ţi oferă mai nimic, ai tendinţa să apreciezi totul, chiar şi lucrurile aparent banale, cărora de obicei nu le acordăm prea multă atenţie; cei care sunt săraci în exterior, au deseori o mare bogăţie interioară: dragoste, afecţiune, sentimente bune faţă de alţi oameni, generozitate şi altruism. Protagonistul acestei poveşti emoţionante este un venezuelean fără adăpost, care a fost imortalizat în câteva imagini ce au făcut înconjurul internetului datorită gestului sau emoţionant.

Lira Quicaño, o femeie care locuieşte în Rimac, Peru şi care s-a întâmplat să treacă pe Avenida (Bulevardul) Samuel Alcázar, a imortalizat un moment impresionant: femeia a văzut un om fără adăpost de origine venezueleană îngrijind şi hrănind un câine cu handicap. Din acest motiv, în ciuda faptului că duce o viaţă grea şi nu are un acoperiş sub care să doarmă sau suficientă mâncare, omul generos ştie că trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a avea grijă de acest biet patruped.

Lira a spus: “L-am văzut pe acest bărbat venezuelean vorbind foarte afectuos cu acel câine, cu ‘bebeluşul său’ aşa cum îi spunea el. Din păcate, acel căţeluş nu-şi poate folosi picioarele din spate, dar se poate deplasa mulţumită unui scaun cu rotile special.”

Acest biet om fără adăpost curăţă de obicei maşinile pe acelaşi bulevard aglomerat din oraşul peruvian Rimac. Potrivit cetăţenilor locali şi trecătorilor care îl cunosc din vedere, bărbatul fără adăpost preferă ca prietenul său fidel să îl însoţească în timp ce spală maşinile pe stradă, astfel încât să poată fi întotdeauna aproape şi să poată avea grijă de câine atunci când are nevoie de el.

Cu siguranţă, scena emoţionantă imortalizată de Lira Quicaño ne aminteşte încă o dată că generozitatea, altruismul, sentimentul de solidaritate şi iubirea reciprocă nu sunt valori care pot fi cumpărate atât de uşor: foarte des oamenii cu adevărat bogaţi sunt cei care în viaţă ştiu ce înseamnă să faci sacrificii enorme sau să trăieşti fără o casă, o familie sau bani.

Sărac nu este cel ce nu are nimic, ci cel care nu a ajutat niciodată pe nimeni!

Ţi-a plăcut acest articol?