LiveBiz
Câinele costeliv este găsit într-o stare deplorabilă: Salvatoarea refuză să renunţe şi câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

Câinele costeliv este găsit într-o stare deplorabilă: Salvatoarea refuză să renunţe şi câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

LiveBiz » Animale » Câinele costeliv este găsit într-o stare deplorabilă: Salvatoarea refuză să renunţe şi câteva luni mai târziu e de nerecunoscut

Există mulţi oameni cu suflet bun, însă Valia Orfanidou este una dintre acele persoane cu inimă de aur care transformă vieţile celor mai greu încercate animale, oferind soluţii acolo unde nimeni nu le-ar mai da nicio şansă.

Valia îşi petrece o bună parte din timp ca voluntar în adăposturile din Atena, Grecia, ajutând diferite grupuri de salvare să asigure bunăstarea animalelor şi înfăptuind de multe ori adevărate minuni.

Anunţ

Într-o zi, femeia a văzut poza unui câine al cărui trup fragil, costeliv, mai era acoperit doar de câteva zone de blană zdrenţuită şi ceva păr. Fără îndoială, în ochii Valiei, era imaginea celui mai trist căţeluş din lume. Impresionată până la lacrimi de ceea ce văzuse, a decis să-i ofere tot ajutorul de care dispunea, apelând la bunii săi prietenii, o echipă specializată în salvarea animalelor.

Toată lumea era dornică să-l găsească pe acel câine fragil din poză.

Animalul se afla la aproximativ 70 de kilometri de oraşul său. Valia şi echipa de salvare au plecat foarte încrezători la drum, dar când au ajuns la faţa locului, au văzut că starea câinelui era atât de deplorabilă, încât tot ce mai puteau face era să încerce să-l ajute să-şi dea ultima suflare cu demnitate.

În ciuda primelor constatări, au decis să-l ducă totuşi la un veterinar, unde, spre surprinderea tuturor, medicii au spus că patrupedul se poate însănătoşi. Nu au ezitat să înceapă lungul proces de recuperare şi i-au pus numele Billy. În primele zile, fragilul căţeluş dormea foarte mult şi mânca puţin, bucurându-se de noul său culcuş confortabil.

Valia decis să-l ia acasă pentru a-i putea acorda toată atenţia.

Încet, încet, datorită răbdării şi dăruirii Valiei, atât starea de sănătate, cât şi aspectul patrupedului au început să se îmbunătăţească. Deşi de-a lungul vremii a ajutat foarte mulţi căţeluşi, Valia nu mai văzuse niciodată o astfel de transformare!

După două luni, Billy părea un câine total diferit.

În câteva luni, acel animal care fusese găsit numai piele şi os se transformase într-un patruped frumos, sănătos, fără nicio crustă, iar blana începuse să îi crească din nou. Părea de nerecunoscut!

Există mulţi câini abandonaţi care au nevoie de un înger pentru a-i salva.

Nu a mai durat mult şi Billy era pregătit pentru noua sa casă. El a fost adoptat de o femeie de origine greacă ce locuieşte în Elveţia. Pentru Valia a fost un moment dificil când a trebuit să-şi ia rămas bun de la minunea sa, dar era fericită că reuşise să îi salveze viaţa. Acum este un câine sănătos, care umple cu bucurie fiecare colţ al noii sale case.

Emma, noua sa proprietară, păstrează în continuare legătura cu Valia prin Skype.

Din fericire, Billy a întâlnit oameni minunaţi care i-au oferit o nouă şansă. Amintiţi-vă că orice mic gest poate face diferenţa, iar în cazul câinilor vagabonzi ei vor şti întotdeauna cum să ne mulţumească.

Distribuiţi această poveste cu familia şi prietenii, astfel încât toată lumea să vadă transformarea incredibilă a unui căţeluş care i-a captivat pe toţi cu frumuseţea sa!

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate