LiveBiz
Băiatul întinde o frunză spre puiul de Koala, provocând o reacţie pe care nici măcar mama lui nu o anticipase

Băiatul întinde o frunză spre puiul de Koala, provocând o reacţie pe care nici măcar mama lui nu o anticipase

LiveBiz » Animale » Băiatul întinde o frunză spre puiul de Koala, provocând o reacţie pe care nici măcar mama lui nu o anticipase

O familie din Australia, se pare, că şi-a făcut un nou prieten.

Nu este un lucru obişnuit ca cineva să întâlnească o mamă Koala însoţită de puiul său chiar în apropierea casei. Dar exact aşa s-a întâmplat în cazul lui Meagan Pfitzner şi al fiului ei.

Rezidentă a oraşului Adelaide, Australia de Sud, Meagan a putut surprinde momentul adorabil în care un pui de Koala interacţionează într-un mod uimitor cu băiatul ei.

Mamă, vecinii sunt aici.

Însoţită de puiul ei, mama Koala încerca să bea apă dintr-o mică băltoacă aflată în apropierea casei familiei Pfitzner. Văzând această scenă adorabilă, tânărul ia o frunză şi încetul cu încetul o îndreaptă spre cele două animăluţe, care în acest moment îl privesc cu multă curiozitate.

Preţ de câteva clipe, mama Koala îl fixează cu privirea, apoi se întoarce spre ochiul de apă şi continuă să-şi potolească setea. Dar curiozitatea puiului său devine din ce în ce mai mare. După aproximativ minut, micul mamifer începe să adulmece frunza din mâna întinsă a băiatului.

YouTube

Par oameni de treabă.

În cele din urmă, curios din fire, micul Koala începe să se deplaseze încet de pe spatele mamei sale, apropiindu-se de tânărul Pfitzner.

Reacţia mamei Koala?

Cu toate că ne-am fi aşteptat să se sperie, aceasta nu are nicio reacţie. Femela Koala continuă să bea apă, nefiind prea interesată de ceea ce face puiul său. Trebuie să fi fost cu adevărat însetată! Micuţul Koala îşi continuă adorabila ascensiune, făcându-şi drum spre umărul tânărului.

YouTube

Curiozitatea poate fi uneori atât de drăgălaşă.

De la uimire, la încântare evidentă, tânărul îi zâmbeşte mamei sale în timp ce ridică victorios puiul împreună cu frunza folosită drept momeală.

În acest moment, micuţul Koala pare mai interesat de noul său prieten decât de acea frunză!

„Am fost extrem de uimiţi de faptul că cei doi Koala s-au arătat atât de încrezători şi relaxaţi în prezenţa noastră. Nu am mai experimentat aşa ceva până acum.” – mărturiseşte Meagan.

La un moment dat, Meagan chiar îi avertizează pe fiul ei să fie atent la mama Koala în caz că îl atacă. Dar aceasta s-a dovedit a fi deosebit de calmă!

Poate asemeni lui Meagan, mama Koala nu a simţit niciun pericol şi a avut încredere în propriul pui la fel cum s-a întâmplat şi în cazul vecinilor săi umani.

YouTube

Îl putem păstra?

Koala, numit şi ursul cu pungă sau în mod eronat ursul koala, este un mamifer marsupial erbivor ce trăieşte de obicei în pădurile de eucalipt, iar frunzele acestor copaci reprezintă o mare parte din hrana sa. Femelele Koala îşi poartă puiul timp de şase luni în marsupiu. Ulterior aceştia învaţă să se agaţe de spatele mamei, sau de burtă până la împlinirea vârstei de un an. Aceste animale pot dormi până la optsprezece ore pe zi, ascunse în scorburile copacilor.

Într-adevăr mare noroc pe această familie să întâlnească o mamă Koala şi pe puiul său. Această creatură dolofană şi pufoasă pare să-şi îndrăgească noul prieten. Nu vrea deloc să coboare!

„Nu cred că micuţul era dispus să ne părăsească.” – povesteşte Meagan.

YouTube

Oare ne vom revedea?

După o scurtă şedinţă de atenţie şi afecţiune, micul mamifer coboară încet şi are un moment adorabil cu prietenul său. El rămâne cu privirea aţintită spre chipul tânărului, în ciuda insistenţelor acestuia de a-l face să se întoarcă la mama sa.

Pe măsură ce băiatul se ridică şi dă să plece, micuţul Koala face un pas înainte, aparent dornic să-şi urmeze prietenul uman. Băiatul este nevoit să-l direcţioneze înapoi spre mama sa, care chiar şi acum continuă să bea apă.

YouTube

Povesteşte-i mamei tale despre noi, micuţule prieten!

În timp ce puiul de Koala se caţără înapoi pe spatele mamei sale, îl puteţi vedea sărutând-o şi parcă spunându-i în şoaptă despre aventura lui fermecătoare.

Ce face mama Koala în acest timp? Bea apă, desigur!

Urmăriţi această întâlnire adorabilă în videoclipul de mai jos:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia!