LiveBiz
Milionarul decide să ajute un băiat nevoit să studieze sub un felinar, pentru că nu are curent electric acasă

Milionarul decide să ajute un băiat nevoit să studieze sub un felinar, pentru că nu are curent electric acasă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Milionarul decide să ajute un băiat nevoit să studieze sub un felinar, pentru că nu are curent electric acasă

Nu este o regulă general valabilă ca cineva care duce o viaţă confortabilă sau se bucură de multe privilegii financiare să fie automat o persoană zgârcită şi egoistă. Există mulţi milionari pe tot globul care abia aşteaptă să ofere din toată inima sume substanţiale de bani celor care nu se descurcă prea bine.

De exemplu, milionarul de origine arabă Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, a fost profund impresionat de condiţiile de trai ale unui adolescent peruvian a cărui poveste devenise destul de cunoscută pe internet.

Sursa: TV Cosmos / YouTube

Bietul băiat se numeşte Victor Martín Angulo Córdoba, are 11 ani şi locuieşte în Moche, Peru, şi a devenit cunoscut datorită unei fotografii care îl înfăţişează în timp ce încearcă să-şi facă temele pe trotuar, sub lumina unui felinar. O imagine care l-a impresionat profund pe milionarul arab, având în vedere că în copilărie şi el a avut dificultăţi financiare şi a crescut în sărăcie.

În ciuda distanţei dintre Barhain şi Peru, Yusuf a luat un avion şi a călătorit 16 ore pentru a-l putea găsi pe Victor şi a-i oferi o surpriză foarte plăcută.

Sursa: TV Cosmos / YouTube

Ajuns la Moche, Yusuf a reuşit să-l întâlnească pe Victor datorită personalului şcolii; magnatul în vârstă de 31 de ani a vizitat clădirea în care băiatul de 11 ani studiază şi casa acestuia, iar apoi a trecut la fapte: Yusuf s-a ocupat de reconstruirea casei băiatului, de găsirea unui loc de muncă pentru mama acestuia şi bani pentru mâncare şi achitarea facturilor.

Pus în faţa acestei situaţii neaşteptate, Victor nu şi-a putut reţine lacrimile de bucurie: viaţa lui era pe cale să se schimbe!

Sursa: TV Cosmos / YouTube

Poate că pare un basm, totuşi nu este: povestea milionarului de origine modestă şi a copilului sărac a emoţionat mulţi oameni din întreaga lume, care au aplaudat marele gest de generozitate al bărbatului din Barhain, care a sosit în Peru pentru a se schimba viaţa micului Victor şi a familiei sale… pentru totdeauna!

Ţi-a plăcut acest articol?