LiveBiz
Vecina salvează viaţa unui câine abandonat într-un apartament hrănindu-l printr-o fereastră

Vecina salvează viaţa unui câine abandonat într-un apartament hrănindu-l printr-o fereastră

LiveBiz » Animale » Vecina salvează viaţa unui câine abandonat într-un apartament hrănindu-l printr-o fereastră

Pentru mulţi, salvarea unui câine sau a unui alt animal aflat la ananghie este o problemă care îi priveşte doar pe pompieri, pe organizaţiile care luptă pentru drepturile animalelor sau pe salvatorii independenţi. Dar ceea ce oamenii trebuie să înţeleagă este că atunci când vine vorba de salvarea unei vieţi, a avea puţină voinţă este tot ce trebuie.

Următoarea poveste dezvăluie faptul că nu trebuie să fii milionar sau să ai o pelerină de super-erou pentru a face un bine.

În Guangzhou (China), o familie neglijentă a decis să-şi lase câinele închis singur în apartament, fără mâncare sau apă.

Stăpânii au decis să plece în vacanţă şi căţelul a rămas cu scopul de a avea grijă de casă, dar viaţa bietului blănos era în mare pericol.

Câinele se numeşte Zai Zai şi a fost foarte speriat de situaţie.

O vecină pe nume Xu a auzit plânsetele căţeluşului flămând şi a decis să-l ajute. Golden Retrieverul stătea singur în apartament de trei zile.

Câinii sunt creaturi vii, nu sisteme de alarmă.

Prima dată când doamna Xu l-a văzut în cadrul ferestrei apartamentului, a crezut că totul este în regulă, nefiind nimic ciudat în scenă, dar câteva zile mai târziu căţeluşul a continuat să ceară ajutor din apartamentul de alături.

Buna samariteană a decis să-l ajute.

Datorită spaţiului care separă o fereastră de cealaltă, femeia a avut ideea de a-i da mâncare câinelui cu ajutorul unui băţ. Drept urmare, Xu a legat nişte cârnaţi şi apoi un pet cu apă, special tăiat, pentru că blănosul să-şi potolească setea.

Nefiind hrănit de zile întregi, animalul a mâncat totul pe nerăsuflate.

Pentru a-l hidrata eficient, Xu a făcut o tăietură în pet-ul de plastic pentru a servi drept castron de băut pentru câine.

Ingeniozitatea femeii este admirabilă, dar nu mai mult decât inima ei bună. Xu a continuat să hrănească căţeluşul vecinilor încă şase zile până a reuşit să descopere unde se afla „proprietarii exemplari”.

Această rutină a fost respectată mai multe zile la rând.

Din cauza situaţiei create, administraţia clădirii de locuinţe a reuşit să ia legătura cu familia câinelui şi a intervenit prompt. Câinele suferea, iar proprietarii au permis în cele din urmă vecinilor să deschidă apartamentul şi să-l salveze.

Asta a fost tot ce au putut face aceşti oameni pentru a compensa neglijenta gravă pe care au comis-o stăpânii împotriva bietului câine.

Patrupedul a scăpat nevătămat din calvarul în care trăia.

După ce l-au eliberat, câinele a fost transferat într-un adăpost unde a fost îngrijit şi răsfăţat astfel încât să uite de amintirea acelor zile amare.

Dar ceea ce căţeluşul nu va putea uita niciodată este ajutorul pe care vecina i l-a acordat.

Dacă nu ar fi fost doamna Xu, patrupedul ar fi avut un final trist. Această femeie l-a hrănit cu sârguinţă în acele zile şi, de asemenea, şi-a propus să ia atitudine şi să găsească o modalitate de a-l scoate din acel loc.

Din cauza pandemiei, multe animale de companie au trecut prin această situaţie nefirească: din păcate, proprietarii lor pleacă şi îi lasă singuri închişi în casă, fără să se gândească la consecinţe.

Din fericire, Xu l-a salvat pe Zai Zai de la o soartă crudă şi prin urmare, exemplul său trebuie făcut cunoscut. Această doamnă nu este o salvatoare activă, dar marea ei inimă nu i-a permis să stea cu mâinile legate în faţa suferinţei căţeluşului care a cerut ajutor de la fereastră.

Situaţii ca acestea pot apărea zilnic şi este de datoria noastră să protejăm şi să garantăm drepturile atâtor animale fără apărare.

Ţi-a plăcut acest articol?