LiveBiz
Câinele bătrân nu-şi poate reţine bucuria când îşi dă seama că în sfârşit merge acasă

Câinele bătrân nu-şi poate reţine bucuria când îşi dă seama că în sfârşit merge acasă

LiveBiz » Animale » Câinele bătrân nu-şi poate reţine bucuria când îşi dă seama că în sfârşit merge acasă

Sanford a fost descris drept un „câine problemă” – dar chiar şi în zilele noastre acest patruped nu-şi poate reţine bucuria că a fost salvat.

Karen Velazquez, îngrijitoarea temporară a lui Sanford, spune că este cel mai fericit câine pe care l-a cunoscut vreodată.

„Sunt în prezent la cel de-al 52-lea caz de plasament temporar şi pot spune cu adevărat că nu am avut niciodată pe nimeni la fel de vesel ca el”, mărturiseşte Velazquez. „El mă priveşte într-un fel în care niciun alt animal sau om nu a făcut-o vreodată, inclusiv propriile mele animale de companie. În esenţă, singurele momente când nu zâmbeşte este atunci când doarme sau mănâncă.

Dar înainte ca Velazquez să-l aibă în grijă sa, Sanford a avut nevoie de tot ajutorul pe care-l putea primi. El a fost salvat în aprilie de angajaţii de la Controlul Animalelor. Fusese lovit de o maşină, ceea ce l-a făcut să nu se mai poată deplasa. Salvatorii săi au găsit chiar şi un glonţ în unul dintre membrele posterioare.

Ofiţerii de la Controlul Animalelor l-au transferat la un mic adăpost din Dallas, Texas, unde a stat o săptămână. Unitatea nu beneficia de medicamente sau cabinet veterinar, astfel încât Sanford nu a primit niciun fel de tratament în toată această perioadă.

Când un voluntar de la Dallas DogRRR, un grup local de salvare a câinilor, l-a văzut pentru prima dată pe Sanford la adăpost, a înţeles imediat că trebuie să-l ajute.

„Era rănit fizic. Iar când voluntarul s-a apropiat să-l vadă, nu a făcut niciun efort să vină să-l salute”, a declarat Kerry Anechiarico, Director al Dallas DogRRR. „Se comporta aproape ca şi cum ar fi renunţat şi abia aştepta să-i vină sfârşitul”.

Dar cea mai mare schimbare a venit atunci când Sanford a ajuns în grija lui Velazquez.

„A sosit la mine acasă pe data de 1 mai, la doar câteva zile după ce a fost externat din clinica veterinară”, povesteşte Velazquez. „De atunci a fost tot un zâmbet. Cred că în minutul în care a intrat la mine în casă şi-a dat seama că este într-un loc sigur.”

Sanford – poreclit „Sanfee” de către Velazquez – îşi petrece acum zilele mâncând hrană gătită în casă, făcând plimbări zilnice şi jucându-se cu Velazquez şi cu ceilalţi câini ai săi.

La cei 10 ani ai săi, Sanford poate că este considerat un câine în vârstă – dar comportamentul lui nu îi trădează anii.

„Arată ca un câine obişnuit de 10 ani”, spune Anechiarico. „Este ca un domn în vârstă pe care îl vezi într-un azil. Poate că are 95 de ani, dar se comportă ca şi când ar avea 50 de ani.”

În timp ce Sanford este foarte fericit în casa să temporară, toată lumea vrea să-l vadă găsindu-şi un cămin permanent şi o familie care să-l iubească.

„Sanford poate fi un animal de companie minunat”, spune Anechiarico. „Se înţelege bine atât cu alţi câini, cât şi cu oamenii. Ba chiar adoră să fie în preajma copiilor.”

„Este câinele perfect la care poţi merge oricând în vizită”, a mai adăugat Anechiarico. „El va da din coadă, te va saluta şi îţi va ţine companie pentru tot restul zilei. Este un câine cu adevărat minunat.”

Dacă sunteţi interesaţi să îl adoptaţi, contactaţi Dallas DogRRR.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?