LiveBiz
Folosit 10 ani ca animal de muncă, câinele este abandonat ca un gunoi pentru că ajunsese prea bătrân

Folosit 10 ani ca animal de muncă, câinele este abandonat ca un gunoi pentru că ajunsese prea bătrân

LiveBiz » Animale » Folosit 10 ani ca animal de muncă, câinele este abandonat ca un gunoi pentru că ajunsese prea bătrân

Cu câteva luni în urmă, voluntari de la un ONG pentru protecţia animalelor din Florida, SUA, au găsit un câine în vârstă aflat la un pas de moarte adăpostit într-o casă abandonată şi gata oricând să se prăbuşească. Era singur, deshidratat şi extrem de slăbit.

Câinele a fost numit mai târziu „Marouf” de către voluntari.

Din informaţiile existente, se pare că a trăit zece ani în curtea unui bărbat care îl folosise ca animal de muncă, fiind responsabil cu mai multe sarcini domestice. Însă când starea lui de sănătate a început să se deterioreze, proprietarul său l-a dat literalmente afară din casă.

Marouf a rătăcit apoi pe străzi mâhnit şi îndurerat, aşteptând probabil ca stăpânul să îl caute şi să-l ia acasă.

Pe măsură ce lunile treceau, sănătatea sa s-a deteriorat şi a ajuns să se îmbolnăvească atât de tare, încât nici nu mai putea să caute de mâncare. Zăcea într-un colţ al acelei case abandonate aşteptându-şi tristul sfârşit. Dar, din fericire, ajutorul a sosit exact la timp!

Voluntarii l-au dus de urgenţă la cea mai apropiată clinică veterinară, unde căţelul a fost examinat şi diagnosticat cu piroplasmoză, o boală foarte periculoasă cauzată de infestarea cu căpuşe.

Tratamentul cu medicamente şi o dietă regulată l-au ajutat să-şi revină şi să fie din nou sănătos. În câteva luni, Marouf a ajuns de nerecunoscut şi a fost externat din spital. De acum înainte mai are multe zile de trăit!

Ţi-a plăcut acest articol?