LiveBiz
Câinele este salvat de pe marginea drumului şi nu-i vine să creadă că mănâncă după mult timp

Câinele este salvat de pe marginea drumului şi nu-i vine să creadă că mănâncă după mult timp

LiveBiz » Animale » Câinele este salvat de pe marginea drumului şi nu-i vine să creadă că mănâncă după mult timp

Pentru animalele abandonate de pe străzi, cu toţii ştim cât le este de dificil să-şi asigure hrana zilnică şi un loc cald pentru a dormi. Este o luptă continuă, care nu de puţine ori se lasă cu accidentări grave. În cazul acestui biet câine, şansele sale de supravieţuire au scăzut dramatic după ce a fost grav rănit.

Câinele era întins pe marginea drumului, aşteptându-şi sfârşitul. Nu mai avea nicio speranţă. Era atât de slăbit, flămând şi speriat. În cele din urmă, după ce mai multe vehicule au trecut pe lângă el fără să-i acorde nicio atenţie, o maşină s-a oprit. Un om cu suflet mare s-a apropiat de acesta şi a observat o rană mare pe spatele patrupedului.

Rana era atât de infectată încât trebuia tratată de urgenţă. În plus era infestat cu sute, poate chiar mii de purici. Combinaţia dintre rana sa, malnutriţie şi infestarea cu purici îl slăbise prea mult pentru a mai putea lupta.

Salvatorul câinelui l-a dus la un adăpost local unde a primit medicamente pentru purici şi i-a fost tratată rana. Era pentru prima dată după mult timp când în sfârşit primea un dram de dragoste şi grijă.

Bietul câine era atât de flămând! Mânca totul cât mai repede posibil, fără să ştie dacă va mai avea o altă masă.

Voluntarii din adăpost i-au schimbat zilnic pansamentul, păstrându-i rana cât mai curată. În plus i-au oferit tratamentul prescris cu antibiotice şi îngrijirea adecvată, astfel încet, dar sigur, câinele a început să se vindece. În numai o lună, rana lui rămăsese doar o amintire tristă.

Deoarece câinele a început să se simtă mult mai bine, el a devenit disponibil pentru adopţie. Şi ca prin minune, şi-a găsit o un cămin permanent, alături de o familie minunată.

Din fericire acest patruped a avut noroc, dar sunt multe alte exemplare al căror final este mult mai trist. Descoperiţi povestea lui în videoclipul de mai jos.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia dacă susţineţi lupta împotriva abandonului animalelor.

Ţi-a plăcut acest articol?