LiveBiz
Proprietarul schimbă încuietoarea şi aruncă în stradă bunurile chiriaşului său: este condamnat de instanţă

Proprietarul schimbă încuietoarea şi aruncă în stradă bunurile chiriaşului său: este condamnat de instanţă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Proprietarul schimbă încuietoarea şi aruncă în stradă bunurile chiriaşului său: este condamnat de instanţă

Dacă intenţionaţi să închiriaţi un apartament, ar fi bine să evitaţi acest gen de proprietar care a devenit celebru în oraşul Sheffield, Marea Britanie. Nu numai că acest proprietar a fost puţin prea dur cu chiriaşul care locuia într-unul din apartamentele pe care le deţine, dar i-a venit şi ideea de a arunca toate bunurile omului în faţa casei pentru neplata chiriei. Un caz incredibil care s-a încheiat, pe bună dreptate, în instanţă.

Anunţ
imagine: MEN Media

Când Antanas Danilevicius s-a întors acasă după o zi lungă de muncă, a găsit pe trotuarul din faţa casei un haos total. În faţa uşii principale era un munte de gunoaie, în rest nimic altceva decât lucrurile sale personale. În acea dezordine erau cu adevărat de toate: jucăriile fiului său, hainele, televizorul, ceasul şi toată lenjeria de pat, inclusiv cearşafuri şi pături de tot felul. Dar asta nu a fost tot.

Când era pe cale să deschidă uşa, Antanas a descoperit că cineva a schimbat şi încuietoarea casei: practic fusese evacuat fără avertisment şi fără niciun regret!

imagine: MEN Media

Proprietarul său, Antanas Klibavicius, un bărbat de 40 de ani din Sheffield, s-a plâns că chiriaşul său îi datorează în continuare câteva luni de chirie. Păcat că evacuarea domnului Klibavicius a ajuns în instanţă, unde a făcut atâtea valuri, încât Consiliul Local din Sheffield a amendat proprietarul cu 416 de lire sterline pentru privarea ilegală de proprietate; într-adevăr, conform legislaţiei din Regatul Unit, o instanţă trebuie să acorde permisiunea formală proprietarului înainte ca acesta să poată evacua un chiriaş şi, deşi neplata chiriei poate fi mai mult decât un motiv valid pentru evacuare, proprietarii trebuie să urmeze o procedură legală strictă înainte de a trece la fapte.

Pe lângă amenda stabilită de consiliu, Antanas Klibavicius va trebui să-i plătească domnului Danilevicius 650 de lire sterline în compensaţie şi 1.283 de lire sterline pentru toate cheltuielile de judecata viitoare.

O alegere cu adevărat neinspirată pentru acest proprietar!

Ţi-a plăcut acest articol?