LiveBiz
„Cele mai importante 10 lucruri pe care le-am învăţat de când mi-am pierdut fiul” – lista pe care fiecare părinte trebuie să o citească

„Cele mai importante 10 lucruri pe care le-am învăţat de când mi-am pierdut fiul” – lista pe care fiecare părinte trebuie să o citească

LiveBiz » Poveşti de viaţă » „Cele mai importante 10 lucruri pe care le-am învăţat de când mi-am pierdut fiul” – lista pe care fiecare părinte trebuie să o citească

Cei mai mulţi dintre noi, părinţii, suntem răspunzători pentru alegerile bune sau mai puţin potrivite pe care le luăm faţă de copiii noştri. Suntem atât de ocupaţi cu vieţile noastre, încât uneori uităm că lucrurile simple contează cel mai mult.

Pierderea unui copil este frica cea mai mare a oricărui părinte şi durerea pe care o provoacă este de neimaginat. Tatăl Richard Pringle a trecut prin acest eveniment sfâşietor, când fiul său, Hughie, a murit în urma unei hemoragii cerebrale.

Acum, tatăl îndurerat a împărtăşit o listă cu cele mai importante 10 lucruri pe care le-a învăţat în urma acestei tragedii. Este o listă pe care toţi părinţii ar trebui să o citească în mod regulat pentru a-şi reaminti cât de preţioasă este viaţa şi cât de binecuvântaţi suntem să-i avem pe copiii noştri lângă noi.

Micuţul Hughie avea doar 3 când şi-a dat ultima suflare; deşi suferea de o boală cerebrală, băiatul se simţea destul de bine înainte să survină decesul. „Era o şansă de 5% de a sângera, dar, din păcate, acest lucru s-a întâmplat anul trecut şi nu a supravieţuit”, a explicat Richard, citat de către publicaţia The Mirror.

La un an după moartea fiului său, Richard, din Hastings, Marea Britanie, a împărtăşit o listă cu cele mai importante lucruri pe care le-a învăţat. Este o listă pe care toată lumea ar trebui să o citească, este un memento de a nu-i ignora niciodată pe cei dragi.

Lista a devenit virală, atingând inimile unui număr impresionant de oameni. Iată lecţiile importante desprinse din viaţa lui Richard:

Richard Pringle / Facebook

1. „Niciodată nu puteţi spune că aţi sărutat şi iubit prea mult.”

2. „Întotdeauna aveţi timp. Opriţi-vă din ceea ce faceţi şi jucaţi-vă, chiar dacă este doar pentru un minut. Nimic nu este atât de important, încât să nu poată aştepta. ”

3. „Faceţi cât mai multe fotografii şi înregistraţi cât mai multe clipuri video posibil. O zi ca aceasta ar putea reprezenta tot ceea ce rămâne.”

4. „Nu cheltuiţi bani, petreceţi timp. Credeţi că numai cumpărăturile contează? Nu. Ceea ce faci contează. Săriţi în băltoace, mergeţi la plimbare. Înotaţi în mare, construiţi o tabără şi distraţi-vă. Asta este tot ce vor. Nu ştiu ce i-am cumpărat lui Hughie, dar îmi pot aminti perfect tot ceea ce am făcut împreună.”

Richard Pringle / Facebook

5. „Cântaţi. Cântaţi melodii împreună. Cele mai fericite amintiri sunt acelea când Hughie stătea pe umerii mei sau stătea lângă mine în maşină, fredonând melodiile noastre preferate. Amintirile sunt create prin muzică.”

6. „Preţuiţi cele mai simple lucruri. Nopţile nedormite, orele de culcare, lecturile. Cinele luate împreună. Leneveala de Duminică. Preţuiţi cele mai simple momente. Acestea sunt cele care îmi lipsesc cel mai mult. Nu lăsaţi aceste clipe speciale să treacă neobservate.”

7. „Întotdeauna îi săruţi pe cei pe care îi iubeşti de la revedere, iar dacă ai uitat, întoarce-te şi sărută-i. Nu ştii niciodată dacă e ultima oară când ai această şansă.”

Richard Pringle / Facebook

8. „Transformaţi lucrurile plictisitoare în distracţii. Ieşirile la cumpărături, călătoriile cu maşina, mersul pe jos până la magazin. Fiţi amuzanţi, spuneţi glume, râdeţi, zâmbiţi şi bucuraţi-vă. Sunt doar lucruri mărunte dacă le tratezi aşa. Viaţa este prea scurtă ca să nu te distrezi”.

9. „Păstraţi un jurnal. Scrieţi tot ce fac micuţii dvs. care vă luminează lumea. Lucrurile amuzante pe care le spun, trăsnăile amuzante pe care le fac. Am început să facem acest lucru după ce l-am pierdut pe Hughie. Am vrut să ne amintim totul. Acum o facem pentru Hettie şi o vom face şi pentru Hennie. Veţi avea aceste amintiri scrise pentru totdeauna şi atunci când veţi îmbătrâni, veţi putea privi înapoi şi preţui fiecare moment.”

10. „Dacă aveţi copiii alături. Dacă îi sărutaţi de noapte bună. Dacă luaţi micul dejun cu ei. Dacă îi duceţi la şcoală. Dacă vă bucuraţi când intră la facultate. Dacă îi vedeţi căsătoriţi. Sunteţi binecuvântaţi. Niciodată să nu uitaţi asta.”

Richard Pringle / Facebook

Oricât de puternic ai fi, nu poţi citi aceste lucruri fără să te impresioneze până la lacrimi. Este atât de dureros deoarece această familie a trebuit să îndure atâtea, iar inimile tuturor sunt alături de ei.

Viaţa este o provocare, iar aceste zece puncte sunt lucruri din care cu toţii putem învăţa. Este uşor să-i priviţi pe cei din jur ca fiind ceva banal, dar petrecând timp împreună şi păstrând amintiri frumoase, sunt lucruri atât de importante – pentru că nu ştim niciodată când este prea târziu.

Împărtăşiţi articolul prietenilor şi familiei astfel încât şi ei să poată vedea această listă atât de importantă.

Ţi-a plăcut acest articol?