LiveBiz
Câinele găseşte şase boboci de raţă abandonaţi – Ce decide apoi să facă a înduioşat o lume întreagă

Câinele găseşte şase boboci de raţă abandonaţi – Ce decide apoi să facă a înduioşat o lume întreagă

LiveBiz » Animale » Câinele găseşte şase boboci de raţă abandonaţi – Ce decide apoi să facă a înduioşat o lume întreagă

Nu este ceva nou ca unele animale să adopte pui aparţinând altor specii. Dar este un lucru uimitor de văzut, mai ales atunci când acel animal nu are niciun instinct matern care să-i motiveze acţiunile.

Este şi cazul lui Fred, un mascul Labrador care a cucerit inimile tuturor în anul 2018, când a adoptat şase boboci de raţă rămaşi orfani.

South West News Service via LADBible

Adopţia propriu-zisă s-a petrecut la Castelul Mountfitchet din Stansted Mountfitchet, Essex, Marea Britanie.

După ce bobocii au ieşit din ou, mama lor a dispărut brusc. Când au observat acest lucru, oamenii i-au luat în casă. Acela a fost momentul când Fred, un Labrador în vârstă de 10 ani, a intrat în scenă.

„Am adus bobocii în casă, deoarece sunt prea mici pentru a se descurca singuri, iar Fred imediat i-a luat sub laba lui protectoare – mai degrabă, decât sub aripa lui”, a mărturisit proprietarul Jeremy Goldsmith. „Are un comportament minunat şi a crescut în preajma animalelor salvate.”

Instagram / Mountfitchet Castle

Locuitorii din apropierea Castelului Mountfitchet îngrijesc o mulţime de animale, astfel încât Fred este obişnuit să interacţioneze cu alte specii. Dar era pentru prima oară când patrupedul s-a implicat să îngrijească nişte boboci rămaşi fără mamă.

Fred îşi plimba în mod regulat bobocii adoptivi în jurul castelului şi din când în când aceştia se adunau pe spatele sau pe capul său. Cea mai bună parte? Labradorii sunt cunoscuţi pentru dragostea lor de a înota şi se simt în apă la fel de bine că… o raţă.

„Răţuştele se urcă pe el, stând pe capul şi pe spatele lui”, povesteşte Goldsmith. „Când merge la înot ca orice Labrador, toţi bobocii îl urmează şi se distrează alături de el.”

Facebook / Mountfitchet Castle via LADBible

Aceste lucruri s-au întâmplat în 2018. Un an mai târziu însă, Fred a ajuns din nou subiect de prima pagină – pentru că a adoptat alti şase boboci. Mama lor, o raţă leşească, s-a rătăcit şi nu s-a mai întors niciodată la bobocii care aveau nevoie de cineva care să-i îngrijească.

După prima sa experienţă încheiată cu succes, Fred se pare că a simţit gustul de a fi părinte adoptiv. Drept urmare, anul acesta s-a apucat din nou să îngrijească şase noi boboci.

South West News Service via LADBible

„Fred a lăsat imediat să se înţeleagă că nu va exista niciun fel de abatere de la îndatoririle sale pe măsură ce bobocii se adunau în jurul lor”, a spus Goldsmith.

„În doar câteva minute, răţuştele l-au acceptat pe noul lor tată şi s-au urcat peste el”.

Geoff Robinson Photography via People

Acum, câinele în vârstă de 11 ani şi noua serie de boboci adoptaţi sunt o familie fericită, aducând totalul răţuştelor crescute de Fred de-a lungul timpului la nu mai puţin de 15.

În prezent, Fred şi bobocii îşi petrec timpul în jurul castelului Mountfitchet, bucurându-se de soare şi de frumuseţea zonei. Desigur, mulţumită Internetului, ei au adunat o mulţime de fani din întreaga lume, care iubesc câinele şi gaşca lui de boboci adorabili.

Mountfitchet Castle

Poate că este o construcţie care datează din cele mai vechi timpuri, dar în zilele noastre la Castelul Mountfitchet totul ţine pasul cu vremurile în care trăim. Castelul are cont propriu de Instagram, unde fotografiile care îl înfăţişează pe Fred şi pe familia sa de răţuşte sunt distribuite în mod regulat cu fanii din întreaga lume.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.