LiveBiz
Câinele îmbrăcat în uniformă de salubritate îl însoţeşte în fiecare zi la muncă pe omul care l-a salvat de pe străzi

Câinele îmbrăcat în uniformă de salubritate îl însoţeşte în fiecare zi la muncă pe omul care l-a salvat de pe străzi

LiveBiz » Animale » Câinele îmbrăcat în uniformă de salubritate îl însoţeşte în fiecare zi la muncă pe omul care l-a salvat de pe străzi

Un animal de companie nu este doar o creatură menită să ne distreze: este ceva cu mult mai mult de atât. Prietenia care se poate dezvolta între un câine şi stăpânul său depăşeşte cu adevărat toate limitele şi merită sărbătorită. Loialitatea unui câine, de fapt, ne învaţă că prietenia poate dura pentru totdeauna. Această poveste vorbeşte despre legătura specială care s-a stabilit între un mic câine vagabond şi un bărbat care, în momentul acelei întâlniri magice, lucra ca măturător stradal în perioada Jocurilor Olimpice de la Rio.

Imagine: G1

Alcenir Aguiar de Oliveira, cunoscut sub numele de Mineiro de toţi prietenii şi colegii săi, lucrează ca măturător stradal şi, când şi-a întâlnit în urmă cu câţiva ani cel mai bun prieten cu patru picioare, era de serviciu în timpul celebrelor jocuri olimpice de la Rio. Acel eveniment sportiv foarte important i-a oferit lui Mineiro cel mai preţios premiu: un căţeluş pe nume Pretinho care, de atunci, îl urmăreşte peste tot… chiar şi la serviciu. Un premiu în valoare de peste o sută de medalii de aur!

Imagine: G1

Bărbatul curăţa Parcul Olimpic Deodoro, situat în vestul oraşului, când micul vagabond a apărut pentru prima dată în faţa ochilor lui. Căţeluşul acela negru fusese abandonat, iar înfăţişarea lui arăta cât de flămând şi bolnav era, precum şi dornic să primească puţină dragoste. Mineiro a decis să-l ducă acasă pentru a se asigura că îşi va reveni complet. Inutil de precizat că o prietenie foarte puternică s-a înfiripat în scurt timp între cei doi… o legătură care s-a consolidat de-a lungul anilor şi care îl motivează acum pe Pretinho să-l urmeze pe iubitul său tată peste tot, chiar şi la serviciu.

Imagine: G1

Pretinho îl însoţeşte pe Mineiro şi se comportă ca un ajutor de nădejde: îşi poartă cu mândrie uniforma de la salubritate „ajutându-şi” stăpânul în munca sa o dată sau de două ori pe săptămână. „Când mă urc în maşină, el vrea să vină cu mine. Devine agitat. Este obişnuit să meargă cu mine şi, prin urmare, vrea să mă urmeze peste tot. Nu mă deranjează deloc, este foarte liniştit şi mă aşteaptă mereu. Dacă el este obosit, se întinde la umbră, aşteptându-mă” – a povestit Mineiro într-un interviu.

Imagine: G1

Fotografiile care îi înfăţişează pe cei doi buni prieteni în uniforme portocalii au devenit virale şi, din acest motiv, oamenii îi recunosc adesea pe stradă în timp ce lucrează. Pretinho este cel mai bun prieten cu patru picioare al lui Mineiro, întrucât bucuria pe care i-o transmite este cu adevărat de nedescris; Mineiro se simte foarte norocos că a găsit un câine atât de dulce şi inteligent precum Pretinho şi ştie că prietenia lor va dura pentru totdeauna.

Imagine: G1
Ţi-a plăcut acest articol?