LiveBiz
Câinele opreşte traficul pentru a cere ajutor şoferilor: stăpâna lui se prăbuşise inconştientă pe trotuar

Câinele opreşte traficul pentru a cere ajutor şoferilor: stăpâna lui se prăbuşise inconştientă pe trotuar

LiveBiz » Animale » Câinele opreşte traficul pentru a cere ajutor şoferilor: stăpâna lui se prăbuşise inconştientă pe trotuar

Câinii sunt cei mai buni prieteni ai omului, o frază spusă iar şi iar care ascunde un adevăr tulburător pe care mulţi încă se luptă să-l accepte. Odată ce se creează o legătură specială între o fiinţă umană şi un patruped, acesta din urmă se poate transforma cu adevărat într-un prieten de invidiat şi afectuos. Pentru stăpânul său, el este dispus să facă orice, chiar să oprească maşinile care trec pe stradă pentru a cere ajutor în cazul în care ţi se face rău sau te afli într-o situaţie critică.

imagine: CTV News

Exact cum s-a întâmplat şi în cazul unui Maremmano tandru, pe nume Clover, a cărui stăpână Haley Moore din Ottawa, Canada, nu va înceta niciodată să-i mulţumească pentru tot ceea ce a făcut pentru ea. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate pe strada unde a avut loc evenimentul vorbesc de la sine: Haley îşi scosese credinciosul câine la plimbare, când brusc şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a prăbuşit la pământ: ulterior s-a descoperit că avusese un atac epileptic…

imagine: CTV News

Stăpâna avea mare nevoie de ajutorul cuiva, aşa că Clover a decis că trebuie să acţioneze cât mai repede: a reuşit să se desprindă de lesă şi s-a poziţionat în mijlocul drumului pentru a opri maşinile care treceau; mai devreme sau mai târziu cineva ar fi înţeles situaţia şi ar fi intervenit…

Din fericire, câinele a reuşit să oprească maşina lui Dryden Oatway, un tânăr de 21 de ani care a făcut tot posibilul să o ajute pe Haley care se simţea rău: „Tot timpul cât a stat pe mijlocul drumului, a ţinut privirea aţintită spre Haley. El nu şi-a luat niciodată ochii de la ea. A stat la distanţă faţă de mine, dar s-a asigurat că stăpâna lui este în regulă şi s-a comportat exemplar!”

imagine: CTV News

Danielle Pilon, o femeie din cartier, s-a apropiat de Haley şi de Clover şi a încercat să ajute cât de bine a putut; a luat telefonul mobil al femeii, i-a apelat pe părinţi pentru a-i avertiza cu privire la incident şi a aranjat sosirea unei ambulanţe care să o ia pe tânăra aflată încă în criză.

imagine: CTV News

Când Haley şi-a revenit, a descoperit că prietenul ei cu patru picioare i-a salvat viaţa: din câinele de companie al familiei Moore, Clover a devenit un adevărat erou; un motiv numai bun de sărbătorit pentru gestul său curajos!

„Dacă se va întâmpla din nou, mă simt de 10 ori mai în siguranţă cu Clover şi ştiu că va fi acolo pentru mine”, a spus Haley.

imagine: CTV News

Felicitări Clover! Eşti un câine tare curajos!

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate