LiveBiz
Un câine dispărut pe autostradă conduce poliţia la locul accidentului şi îşi salvează stăpânul

Un câine dispărut pe autostradă conduce poliţia la locul accidentului şi îşi salvează stăpânul

LiveBiz » Animale » Un câine dispărut pe autostradă conduce poliţia la locul accidentului şi îşi salvează stăpânul

A avea un prieten cu patru picioare poate fi o adevărată binecuvântare din multe privinţe. Ştim că patrupezii sunt cei mai buni prieteni ai omului, un adevăr important dezvăluit în fiecare zi prin nenumăratele acte de loialitate şi curaj arătate de aceste frumoase animale faţă de stăpânii lor.

În multe cazuri, câinii sunt cei care salvează vieţile proprietarilor în moduri de nedescris. Ultimul episod în care s-a evidenţiat inteligenţa unui câine care a avut meritul să-şi salveze stăpânul este cel care îi are ca protagonişti pe un Ciobănesc German pe nume Tinsley şi pe stăpânul său, Cam Laundry.

Datorită inteligenţei incredibile a câinelui, Laundry a fost salvat de poliţia din New Hampshire, în urma unui grav accident rutier.

Publicată de New Hampshire State Police pe Marţi, 4 ianuarie 2022

Poliţia din New Hampshire a primit un apel referitor la câine pierdut pe autostradă. Fiind stresat şi speriat, patrupedul nu s-a lăsat deloc uşor prins. Agenţii au încercat să îl îndepărteze de pe carosabil, pentru a evita să fie lovit, dar Ciobănescul German a continuat să se elibereze: mergea într-o anumită direcţie şi după un timp se întorcea să privească spre agenţi, de parcă ar fi vrut să se asigure că aceştia îl urmează.

Un comportament cu siguranţă nu nou, dar totuşi curios dacă te afli într-o astfel de situaţie pentru prima dată. Poliţiştii l-au urmărit pe câine până în dreptul unei stânci, aflată în corespondenţă cu o porţiune avariată a parapetului; câinele a privit în jos şi ofiţerii şi-au dat seama ce anume încercase animalul să-i avertizeze de la bun început: un teribil accident de maşină în care fusese implicat proprietarul său.

imagine: Youtube

Camioneta lui Cam Laundry se răsturnase, fiind grav avariată. În mod evident, cei doi bărbaţi (stăpânul şi un prieten de-al său) fuseseră aruncaţi din autovehicul şi, de asemenea, suferiseră mai multe răni. Ca să nu mai vorbim de faptul că ar fi survenit hipotermia dacă Tinsley nu ar fi plecat în „căutarea ajutorului”.

Unul dintre agenţi a comentat: „A fost ca şi cum aş fi trăit o scenă din filmul Lassie, dar în viaţa reală. Este cu adevărat remarcabil. Acest câine cu siguranţă le-a salvat viaţa. Nu cred că ar fi supravieţuit nopţii având în vedere temperaturile.”

Cam Laundry, proprietarul câinelui, a lăudat, de asemenea, vigilenţa şi inteligenta câinelui său şi a subliniat cum va fi răsfăţat prompt cu mâncare şi recompense – un premiu binemeritat!

Sursa:
https://www.youtube.com/watch?v=ByTi9DyD-G8

Ţi-a plăcut acest articol?