LiveBiz
Câinele salvat din condiţiile inumane ale unei crescătorii ilegale nici nu ştie cum să doarmă culcat

Câinele salvat din condiţiile inumane ale unei crescătorii ilegale nici nu ştie cum să doarmă culcat

LiveBiz » Animale » Câinele salvat din condiţiile inumane ale unei crescătorii ilegale nici nu ştie cum să doarmă culcat

Un câine mic şi îngrozit, care a fost salvat dintr-o crescătorie insalubră şi dărâmată alături de alţi 700 de câini, începe în sfârşit să experimenteze latura bună şi iubitoare a umanităţii – lăsând în urmă oamenii care l-au chinuit şi abuzat în canisă.

Căţeluşul, supranumit Jordan Knight, a fost salvat dintr-o unitate de reproducere improvizată din Georgia, Statele Unite, la începutul acestei luni, după ce o persoană a denunţat anonim condiţiile precare şi inumane la care erau supuşi peste 700 de câini de diferite rase şi mărimi.

Poate că nu există o mărturie mai bună despre cum este viața într-o fermă de reproducere decât ceea ce a fost surprins făcând Jordan în prima noapte dupa ce a ajuns în casa de plasament.

Melissa Lentz, mama adoptivă a lui Jordan, știa că bietul caine era încă traumatizat, chiar și după ce și-a revenit fizic; a încercat să-i ofere spațiul de care avea nevoie pentru a se obișnui cu marea schimbare din viața lui.

Publicată de Releash Atlanta pe Duminică, 10 martie 2019

Ea l-a urmărit pe Jordan în timp ce încerca să doarmă. Dar, în loc să se întindă ca orice câine obişnuit, Jordan şi-a sprijinit doar vârful capului pe marginea pernei şi a adormit în picioare.

„Era obişnuit să doarmă în picioare din cauza cuştii sale strâmte” – povesteşte Melissa. Dar nu a durat mult până când Jordan să afle că lucrurile stăteau cu totul diferit în acest loc.

Pe de o parte, a observat că ceilalţi câini din casă – un grup de căţeluşi salvaţi şi adoptaţi din condiţii similare – sunt relaxaţi şi fericiţi.

Pe da altă parte, avea la dispoziţie o mulţime de spaţiu de explorat şi o mulţime de locuri în care putea să se odihnească şi să se simtă confortabil.

Jordan are o zi pe săptămână de SPA şi a învăţat că apa caldă, urmată de masajul cu prosoape fierbinţi, sunt de fapt două lucruri uimitoare şi plăcute.

De curând a învăţat să se cufunde pe canapea cu fraţii săi. În plus, adoră să poată lua cina împreună cu familia.

Iar când mama sa adoptivă i-a sugerat lui Jordan să încerce să se întindă în poala ei, el a decis să experimenteze şi acest lucru .

Căţeluşul a parcurs un drum lung încă din prima noapte pentru a-şi accepta culcuşul şi noua realitate. Acum a depăşit toate greutăţile şi îşi permite să se întindă, liniştindu-se şi dormind.

„Cu multă dragoste şi atenţie din partea familiei sale adoptive, Jordan, în cele din urmă, a făcut progrese demne de luat în seamă”, a scris ONG-ul Releash Atlanta. „Aceşti câini au fost traumatizaţi atât emoţional, cât şi mental. Să te aştepţi să se schimbe brusc peste noapte este imposibil. Dar facem tot posibilul să le ştergem trecutul şi să-l înlocuim cu dragoste, atenţie şi confort în timp ce ei descoperă această lume cu totul nouă.”

Jordan – şi alte sute de supravieţuitori ai crescătorilor de câini şi fermelor de reproducţie ilegale – au fost adoptaţi în case iubitoare. Acum se pot recupera în linişte cu sprijinul părinţilor lor adoptivi.

Ţi-a plăcut acest articol?