LiveBiz
Băiatul cu sindrom Down este găsit în siguranţă alături de câinele său loial

Băiatul cu sindrom Down este găsit în siguranţă alături de câinele său loial

LiveBiz » Animale » Băiatul cu sindrom Down este găsit în siguranţă alături de câinele său loial

Câinii sunt animale de companie loiale şi protective, mai ales atunci când vine vorba de copiii mici. Există nenumărate cazuri în care copiii au dispărut de acasă, fiind găsiţi alături de câinele lor loial, protejându-i.

La fel s-a întâmplat recent, după ce un băieţel de 5 ani dispărut de acasă a fost găsit teafăr şi nevătămat datorită Ciobănescului său German protector.

Ofiţerii de la Departamentul de Poliţie din Houston au răspuns unui apel care anunţa prezenţa unui băiat care mergea de-a lungul şinelor de tren doar cu un câine lângă el.

Ajuns la faţa locului, Sgt. Ricardo Salas spune că şi-a dat seama că băieţelul de 5 ani suferă de sindrom Down şi că se afla la ceva distanţă de casă. De asemenea, a înţeles imediat că Ciobănescul German, pe nume Alejandro, l-a urmat pe copil pentru a-l proteja.

„Martorii povestesc că atunci când i-au găsit, patrupedul era lipit de băieţel. În timp ce încercam să luăm băiatul, câinele venea după noi”, a scris Sgt. Salas pe Twitter. „Acest câine a fost îngerul său.”

„Se pare că Ciobănescul ştia că băieţelul avea nevoie de ajutor având în vedere starea lui de sănătate şi l-a urmat ca un câine credincios”, a declarat Salas pentru Houston Chronicle. „Era foarte protector şi nu-şi lua ochii de la copil.”

Chiar şi cu ofiţerii ajunşi pentru a-i ajuta, Alejandro a rămas vigilent, nelăsându-şi micul prieten nesupravegheat.

„Câinele ne urmărea practic peste tot pe unde mergeam. Nu a lătrat, nu s-a lăsat intimidat”, a adăugat Salas, spunând că atunci când l-a urcat pe băiat în maşină, câinele „a sărit şi el pe scaunul şoferului”.

La scurt timp, ofiţerii au primit un alt apel şi au descoperit că băiatul era un copil dispărut pe nume Jose. Mama băiatului, Jasmine Martinez, a declarat pentru Click 2 Houston că ea şi fiul ei de 5 ani  se băgaseră la somn, iar când s-a trezit şi-a dat seama că micul Jose nu mai era în casă.

Din fericire, totul s-a încheiat cu bine: băiatul nu a avut alte leziuni decât unele zgârieturi minore. Familia este recunoscătoare, dar nu surprinsă, că patrupedul lor loial s-a mobilizat pentru a-l proteja pe Jose atunci când era în pericol.

„Alejandro a fost întotdeauna un câine superprotector, de când l-am primit. Nu am fost surprinsă când au spus că merge alături de el tot timpul”, a declarat sora lui Jose, Samantha Muñoz, pentru Click 2 Houston.

Poliţia a declarat că nu va fi depusă nicio acuzaţie împotriva familiei, iar mama instalează acum încuietori suplimentare de protecţie pentru a preveni repetarea unui astfel de incident.

Sgt. Salas a declarat că rămas impresionat de „nivelul de loialitate pe care acest câine l-a avut faţă de acest băieţel” şi spune că era important ca patrupedul să aibă grijă de el, deoarece şinele de cale ferată sunt de obicei destul de aglomerate din cauza traficului feroviar.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că a avut grijă de acest copil”, a scris el.

Ţi-a plăcut acest articol?