LiveBiz
Câinele orb şi motanul ghid care au fost abandonaţi într-un adăpost, sunt adoptaţi împreună

Câinele orb şi motanul ghid care au fost abandonaţi într-un adăpost, sunt adoptaţi împreună

LiveBiz » Animale » Câinele orb şi motanul ghid care au fost abandonaţi într-un adăpost, sunt adoptaţi împreună

Un căţeluş orb a găsit o modalitate de a se adapta mai bine la problema sa de sănătate mulţumită ajutorului necondiţionat venit din partea unei feline care i-a devenit rapid ghid.

Dacă credeaţi că pisicile şi câinii sunt duşmani înverşunaţi şi că nu pot fi văzuţi împreună, astăzi vă prezentăm un caz care vă va face să regândiţi această preconcepţie banală.

Câinele orb a refuzat să părăsească adăpostul fără motanul care îi este ghid.

Aceasta este povestea lui Spike şi Max. Primul este un câine orb, iar Max, prietenul său fidel.

Sunt un duo minunat, mai apropiaţi decât Bonnie & Clyde. Sunt prieteni şi complici, dar în plus, motanul cu suflet nobil a contribuit foarte mult pentru ca tovarăşul său canin să aibă o viaţă mai bună.

„Motanul l-a ajutat în aventura lui de supravieţuire. Se urmăresc unul pe altul, fac totul împreună şi dorm îmbrăţişaţi”, spun voluntarii despre Spike şi Max.

Se iubesc de parcă ar fi fraţi.

Cele două animale se completează într-un mod minunat. Spike şi Max au aceeaşi vârstă (8 ani) şi au fost împreună toată viaţa.

Au fost abandonaţi simultan la „Saving Grace Animal Society” din Alix, o organizaţie care luptă pentru drepturile animalelor cu sediul în Alberta, Canada.

Nu au stat despărţiţi nicio secundă. Sunt cei mai buni prieteni pe care cineva şi i-ar putea dori vreodată. Cu toate acestea, foştii lor stăpâni au ajuns la concluzia că nu mai puteau avea grijă de ei aşa cum trebuie; de fapt, cele două animale ajunseseră să doarmă afară.

Bietele animale de companie meritau o viaţă mai bună.

„Am primit un telefon despre un câine şi o pisică mai în vârstă care rătăceau pe o proprietate. Având în vedere temperaturile scăzute, am stabilit să fie aduşi la adăpost”, a declarat Erin Deems, director executiv la Saving Grace. Animal Society, către mass-media locală.

Spike depinde în totalitate de Max pentru a se deplasa. Felina reprezintă ochii câinelui şi totodată ghidul său necondiţionat. Potrivit lui Deems, motanul l-a ajutat foarte mult să capete încredere, iar cei doi merg oriunde împreună. Chiar şi atunci când ies la plimbare şi Max se distanţează puţin, Spike îl caută cu disperare.

Spike nu mai ştie să trăiască fără Max.

Voluntarii sunt încântaţi să vadă cum Max refuză să-l părăsească pe Spike. Îl conduce pe cele mai sigure rute, ba chiar şi-au dezvoltat câteva semnale de comunicare: un tors scurt sau lung, o atingere cu lăbuţa, un mieunat lung sau scurt.

Dragostea adevărată l-a determinat pe motan să înveţe lucruri de neimaginat doar pentru a-şi ajuta prietenul.

Nu există nicio îndoială că aceaste animale ar trebui adoptate împreună. O fotografie publicată pe internet le-a împlinit visul şi, în sfârşit, cei doi prieteni şi-au găsit o casă pentru totdeauna alături de o tânără care le va oferi cea mai bună viaţă pe care o merită.

Nu le venea să creadă că cineva s-a îndrăgostit de amândoi.

Cele două animale au ajuns în adăpost ca prieteni, dar au devenit mai mult decât fraţi.

Câinii şi pisicle sunt unele dintre cel mai drăgălaşe şi inocente făpturi de pe planetă. Ele ne oferă dovezi ample că o condiţie specială nu este un obstacol în calea a ceea ce îţi propui, cu atât mai puţin în calea dragostei.

Iubirea şi dedicarea reciprocă şi necondiţionată nu cunosc graniţe! Prin urmare, această poveste cu final fericit ar trebui să convingă pe toată lumea cât de bine şi frumos este să adopţi.

Ţi-a plăcut acest articol?