LiveBiz
Bărbatul fără adăpost îşi sărbătoreşte câinii cu tort şi lumânări: „Pentru mine sunt ca nişte copii”

Bărbatul fără adăpost îşi sărbătoreşte câinii cu tort şi lumânări: „Pentru mine sunt ca nişte copii”

LiveBiz » Animale » Bărbatul fără adăpost îşi sărbătoreşte câinii cu tort şi lumânări: „Pentru mine sunt ca nişte copii”

Deşi întotdeauna foarte apreciată, bunătatea este o virtute din ce în ce mai rară. Un videoclip care a devenit viral pe reţelele de socializare este, poate, cel mai bun exemplu în acest sens.

În imagini, un om fără adăpost este văzut sărbătorind cu bucurie ziua de naştere a doi câini care locuiesc cu el şi îi ţin companie în fiecare zi.

Postat pe Twitter de un utilizator pe nume Blanco, videoclipul îl arată pe bărbat stând pe o scară alături de doi câini. Prietenii săi blănoşi sunt văzuţi purtând coifuri adorabile de petrecere.

Bărbatul ia apoi un tort şi pune două lumânări deasupra. Aprinde lumânările şi le cântă la mulţi ani căţeilor, apoi le oferă câte un sărut şi taie fiecăruia câte o felie de tort. „Încă există oameni care ne fac mândri”, se spune într-un mesaj postat pe Twitter.

Videoclipul a declanşat un val de aprecieri pe reţelele de socializare, mulţi oameni subliniind că dragostea nu cunoaşte limite. „Nu trebuie să ai mulţi bani pentru a face lucruri speciale… trebuie doar să ai inimă. Şi omul acesta are o inimă de aur. Chiar şi cu resursele sale limitate, el face lucruri speciale pentru prietenii săi blănoşi. Dragostea şi bunătatea nu cunosc graniţe”, a scris un utilizator pe Twitter.

Mulţi dintre cei care au vizionat imaginile au ridicat problema dacă nu ar fi mai bine ca animalele abandonate să fie luate de la persoanele fără adăpost care au grijă de ele. Un utilizator a comentat: „Există oameni care se străduiesc să fure animale de la cei fără adăpost, susţinând că ‘doar vor să ajute animalul’. Animalele, în special cele de companie, sunt la fel de importante pentru cei fără adăpost. Sunt o dovadă de dragoste necondiţionată şi prietenie.”

Un alt utilizator a fost de acord, spunând: „Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva animalele de companie fără adăpost sunt mai fericite decât omologii lor ‘domesticiţi’. Atâta timp cât nevoile de hrană/apă le sunt îndeplinite, pur şi simplu rămân cu haita toată ziua, alergând sau odihnindu-se. Mult mai aproape de rădăcinile lor evolutive decât într-un bloc de apartamente.”

Un alt bărbat fără adăpost a ţinut titlurile ziarelor în 2020 pentru gestul său înălţător faţă de câteva animale neajutorate.

Adăpostul W-Underdogs din Atlanta, Georgia, a luat foc pe 18 Decembrie. Keith Walker, un bărbat fără adăpost în vârstă de 53 de ani, nu a mai ţinut cont de flăcări şi de fumul înecăcios, salvând bietele animale prinse înăuntru. În ciuda pericolului cu care se confruntă, a depăşit situaţia şi a scos toţi câinii şi pisicile din interiorul adăpostului.

Walker a fost descris drept „îngerul său păzitor” de către Gracie Hamlin, proprietara W-Underdogs, care a adăugat că îi va rămâne pentru totdeauna recunoscătoare bărbatului pentru fapta sa eroică.

Deşi incendiul nu a distrus pe deplin adăpostul pentru animale, l-a făcut de nelocuit. Din fericire, adăpostul era la doar o săptămână distanţă de mutarea într-o altă locaţie.

„Eram foarte speriat, nu vă mint”, a declarat Walker, care are propriul său Pitbull de companie, într-un interviu.

„Mi-a fost frică să intru acolo cu tot fumul acela. Dar Dumnezeu mi-a dat putere să salvez acele animale. Dacă iubeşti un câine, poţi iubi pe oricine din lume. Câinele meu îmi este cel mai bun prieten şi nu aş fi aici fără el, aşa că am ştiut că trebuie să-i salvez pe toţi ceilalţi patrupezi”.

Ţi-a plăcut acest articol?