LiveBiz
Băiatul de 9 ani era agresat de colegi pentru că purta roz la şcoală – până când profesorul său face un gest de neimaginat

Băiatul de 9 ani era agresat de colegi pentru că purta roz la şcoală – până când profesorul său face un gest de neimaginat

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Băiatul de 9 ani era agresat de colegi pentru că purta roz la şcoală – până când profesorul său face un gest de neimaginat

William, în vârstă de nouă ani, era foarte mândru de noul său tricou pe care era inscripţionat un mesaj grăitor.

Dar când băiatul din Wisconsin l-a purtat într-o zi la şcoală, colegii săi au preferat să râdă de el şi l-au numit „sissy” (băiat efeminat)

Motivul? Pur şi simplu pentru că tricoul era de culoare roz.

Cu inima frântă, William a părăsit şcoala cu ochii în lacrimi.

William Gierke, de 9 ani, din Sheboygan Falls, Wisconsin, a vrut să-şi arate sprijinul faţă de persoanele bolnave de cancer. Drept urmare, el a decis să poarte un tricou care era aproape de inima lui.

Tricoul avea inscripţionat mesajul „Tipii duri poartă roz” şi provenea de la o organizaţie caritabilă ce ajută femeile care suferă de cancer mamar.

YouTube

Din păcate, colegii lui William nu erau de aceeaşi părere în privinţa tricoului. De fapt, l-au agresat şi jignit pentru că purta roz.

Tomi, mama lui William, a fost complet devastată când şi-a văzut fiul venind de la şcoală cu ochii plini de lacrimi.

William nu a vrut să meargă la şcoală nici măcar a doua zi, iar mama lui nu avea nicio idee cum ar fi putut să-l ajute. Din fericire, William a avut de partea lui un profesor minunat…

YouTube

Când, în cele din urmă, William a acceptat să revină la şcoală, se aştepta să fie tachinat din nou. Dar intrând în clasă, nu i-a venit să creadă când a văzut ce purta profesorul său, David Winter.

Extrem de atent, cadrul didactic a înţeles perfect ceea ce se întâmplase cu o zi înainte.

Domnul Winter ştia că William a fost agresat din cauza tricoului său. Drept urmare, el a decis să poarte o cămaşă roz – pentru a fi solidar cu William.

Dar asta nu este tot.

YouTube

Poate părea un mic gest, dar acest lucru a însemnat enorm pentru William. Şi, mai presus de toate, a fost un mesaj adresat celorlalţi elevi că hărţuirea oamenilor pentru îmbrăcămintea pe care o poartă nu este niciodată ceva cu care să te mândreşti.

„Mă simt mult mai liniştit, nu-i mai las să mă mai necăjească”, a spus William după ce profesorul său a luat poziţie împotriva agresorilor.

Niciun copil nu ar trebui să fie hărţuit pentru felul în care se îmbracă, mai ales atunci când alegerea hainelor are ca motivaţie empatia faţă de cei care suferă.

Adesea, astfel de incidente pot trece neobservate, dar acest profesor nu a stat cu mâinile în sân şi a luat atitudine pentru elevul său. Acesta este genul de pedagog de care avem nevoie!

Ştim cu toţii cât de răi şi cruzi pot fi copiii uneori, iar adesea au nevoie doar de puţină disciplină şi îndrumare. Din fericire, domnul Winter a avut prezenţă de spirit şi-a exprimat punctul de vedere în cel mai bun mod.

Jos pălăria în faţa acestui cadru didactic pentru că a fost alături de elevul său. Să sperăm că poate servi drept model şi pentru alţi profesori şi elevi.

Distribuiţi acest articol cu prietenii voştri de pe Facebook dacă sunteţi de acord!