LiveBiz
Bărbatul adoptă o fetiţă cu sindrom Down care a fost respinsă de 20 de familii

Bărbatul adoptă o fetiţă cu sindrom Down care a fost respinsă de 20 de familii

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul adoptă o fetiţă cu sindrom Down care a fost respinsă de 20 de familii

Părinţii biologici ai Albei au abandonat-o la naştere din cauza stării ei de sănătate. Iar acum, ea sfidează toate prejudecăţile legate de copiii cu sindrom Down alături de Luca, proaspătul ei tată, care o însoţeşte pretutindeni.

Imediat după venirea ei pe lume, în timp ce aştepta să fie adoptată dintr-un orfelinat, fetiţa fusese deja respinsă de aproximativ 20 de familii. Toate semnele indicau că viaţa fetiţei cu sindrom Down nu va fi una uşoară.

În urmă cu ceva timp, în Napoli, Italia, un tânăr se confrunta cu una dintre cele mai dificile perioade ale vieţii lui. Deşi amândoi au avut de depăşit obstacole greu de trecut, cei doi erau complet diferiţi, dar un aspect important a făcut ca drumurile lor să se intersecteze câteva luni mai târziu.

Luca Trapanese avea 14 ani când Diego, cel mai bun prieten al său, a murit de cancer. Fiind alături de el pe tot parcursul bolii, acest lucru a reprezentat o schimbare majoră în modul său de a vedea viaţa: ”

„Moartea lui m-a lăsat cu o înţelegere profundă asupra modului de a trăi cu o boală, de aceea am început voluntariatul la o biserică din Napoli, ajutând persoanele cu dizabilităţi”, scrie el în cartea sa „Born for You (Născut pentru tine)”.

După ce şi-a făcut o mulţime de prieteni şi a avut parte de o sumedenie de experienţe minunate, Luca a decis că ar putea deveni preot pentru a merge pe drumul pe care considera că îl va împlini ca om, acela de a-i ajuta pe cei cu care soarta nu a fost prea darnică. Ulterior, a renunţat la această idee, dar a înfiinţat o organizaţie care sprijină, integrează şi îndrumă persoanele cu dizabilităţi.

În cartea sa, el povesteşte despre ideea de a adopta un copil cu dizabilităţi. La început, i s-a spus că singura posibilitate de a primi un copil era de a adopta unul pe care nimeni nu şi l-ar fi dorit. El a acceptat imediat această condiţie pentru că „avea instrumentele necesare de a rezolva orice problemă pe care un copil ar putea să o aibă”, spune el în cartea sa.

În iulie 2017, Luca a reuşit în cele din urmă să-şi găsească fiica mult dorită şi, ţinând-o în braţe, a ştiut imediat că vor fi inseparabili. Copilul în cauză era Alba, o fetiţă în vârstă de 18 luni, cu ochi albaştri şi păr blond. După aproximativ 20 de încercări eşuate de a-şi găsi o familie, ea reuşise în sfârşit să fie apreciată şi iubită.

De atunci, Luca şi fiica sa cu sindrom Down sunt de nedespărţit. Ei se bucură la maxim de viaţă, iar Luca continuă să-i ajute pe cei năpăstuiţi de soartă. Contul său de Instagram (@trapaluca) este plin cu fotografii adorabile în care apar tatăl şi fiica sa adoptivă.

Fie ca acestă micuţă încântătoare să primească multe binecuvântări în viaţa ei. Cu un tată ca Luca, în mod sigur Alba va avea parte de un viitor minunat!

Dacă credeţi că toţi copiii merită o şansă în viaţă – indiferent de aspectul lor – arătaţi-vă sprijinul distribuind acest articol pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?