LiveBiz
Un câine şi o pisică de nedespărţit sunt găsiţi abandonaţi într-un parc şi demonstrează că prietenia nu ţine cont de specie

Un câine şi o pisică de nedespărţit sunt găsiţi abandonaţi într-un parc şi demonstrează că prietenia nu ţine cont de specie

LiveBiz » Animale » Un câine şi o pisică de nedespărţit sunt găsiţi abandonaţi într-un parc şi demonstrează că prietenia nu ţine cont de specie

Animalele sunt fiinţe extraordinare, care nu contenesc să ne ofere adevărate lecţii de viaţă. Iubirea, dăruirea şi prietenia de care sunt capabile ne uimesc şi ne impresionează deopotrivă. Dar aceste sentimente se revărsă şi asupra altor surate, sau de ce nu, ca în povestea de mai jos, asupra animalelor ce fac parte dintr-o cu totul altă specie.

Întâmplarea s-a petrecut în Roma, capitala Italiei. Acolo unde pactul de dragoste şi prietenie „semnat” între un câine şi o pisică a fost de curând subiect de prima pagină.

Şi spre deosebire de vechiul mit absurd care spune că aceste două specii sunt de natură antagonică, acest cuplu a devenit inseparabil.

Cele două animale au fost abandonate în acelaşi parc de către proprietarii lor.

Căţeluşul alb şi cea mai bună prietenă a sa, o felină albă ca zăpadă, au fost găsiţi de „Liga Naţională de Apărare a Câinilor”.

„O poveste de prietenie şi dragoste între un câine şi o pisică. Sperăm că cineva îi va putea adopta împreună. Cele două animale sunt inseparabile.” – a scris un purtător de cuvânt al organizaţiei italiene care i-a salvat.

Oriunde mergea câinele, pisica îl urma îndeaproape, atât la soare, cât şi la umbră.

Câinele a recompensat apoi felina, protejând-o de alte pisici care uneori au încercat să o intimideze sau să o alunge.

„Când alte pisici locale au încercat să sperie pisica, câinele a făcut tot posibilul să o apere.” – a adăugat purtătorul de cuvânt.

La rândul lor, vizitatorii obişnuiţi ai parcului unde se aflau aceşti doi prieteni, când şi-au dat seama de prezenţa lor, au început să le aducă tot felul de gustări.

Nu a trecut mult timp şi acelaşi grup de colaboratori spontani a decis să-l contacteze pe Emanuele Faloni. Un voluntar dintr-o altă organizaţie de protecţie a drepturilor animalelor, care a decis să încerce să salveze câinele şi pisica fără adăpost.

Faloni a acceptat cu bucurie să-şi ofere ajutorul şi, pentru a-şi atinge scopul, a construit o cuşcă specială în care a pus nişte mâncare cu intenţia ca cei doi să se apropie şi să poată fi capturaţi fără traume.

Dar pe lângă cuşcă, Emanuele le-a mai construit şi o căsuţă pentru a se adăposti. Deşi, la început, animalele erau reticente, nemaifiind văzute în zonă câteva zile la rând, ajutorul localnicilor s-a dovedit a fi esenţial pentru ca pisica şi câinele să se întoarcă.

Câinele a fost primul care a căzut în capcană, iar pisica, văzând că prietenul său cel mai bun era în cuşcă, s-a apropiat să vadă dacă este bine. Şi, fără să mai ţină cont de nimic, a decis să i se alăture prietenului său canin.

Animalele au fost transportate la veterinar unde între timp au primit toate îngrijirile medicale, iar acum nu mai au nevoie decât de o familie iubitoare care să le adopte şi să aibă grijă de bunăstarea şi fericirea lor.

Cu siguranţă, adevărata prietenie arătată de aceste două personaje cu blană este un exemplu pentru noi toţi!

Ţi-a plăcut acest articol?