LiveBiz
Câinele salvat se relaxează în cele din urmă când îşi dă seama că salvatorul său îl duce acasă

Câinele salvat se relaxează în cele din urmă când îşi dă seama că salvatorul său îl duce acasă

LiveBiz » Animale » Câinele salvat se relaxează în cele din urmă când îşi dă seama că salvatorul său îl duce acasă

Era o zi caniculară în Dubai, când Anand Raman a decis să-şi viziteze sora la serviciu. Se părea că toată lumea încerca să găsească o clipă de linişte – inclusiv un căţeluş murdar care căuta puţină umbră sub o maşină parcată în faţa biroului surorii sale.

„Era sub o maşină mâncând resturi pe care muncitorii le lăsaseră pentru el”, a spus Raman. „Blana îi era murdară şi picioarele nu arătau prea bine.”

Cu toate acestea, când câinele l-a văzut pe Raman, a venit spre el, comportându-se ca un vechi prieten. Raman nu plănuia să salveze o viaţă în acea zi, dar o simplă privire spre bietul căţeluşul l-a făcut să-şi dea seama că nu are de ales.

„S-a apropiat de mine cu o atitudine curioasă, dând din coadă emoţionat”, a spus el. „Comportamentul lui a fost cel care din prima clipă m-a făcut să mă îndrăgostesc de el”.

„Am rămas apoi o vreme acolo pe trotuar şi el a fost fericit să-şi petreacă timpul cu mine”, a spus Raman. „L-am dus la maşină şi el a adormit imediat pe umărul meu”.

Cu ajutorul surorii şi cumnatului său, Raman a reuşit să ducă patrupedul direct la veterinar. „Era epuizat şi de aceea a adormit imediat pe drumul spre clinică”, povesteşte Raman.

La veterinar, Raman a aflat motivul din spatele mersului oscilant al câinelui: avea rahitism la ambele picioare din faţă din cauza malnutriţiei. Din fericire, afecţiunea este tratabilă.

Ajuns în cele din urmă acasă, Raman a îmbăiat câinele şi a fost uimit de ceea ce a descoperit: „Am fost surprins să constat că blana lui era cu adevărat albă, după ce toată murdăria a dispărut”.

Raman l-a numit Snowy – câinele loial din benzile desenate „Aventurile lui Tintin”.

Dar să-i arăţi unui biet câine, care şi-a petrecut întreaga viaţă supravieţuind pe străzi, că este în cele din urmă în siguranţă a fost mai dificil decât anticipase Raman.

„A-l obişnui la început cu o casă nu a fost deloc uşor”, a spus Raman. „Nu era sigur unde să meargă şi ce să exploreze. Aşa că a stat doar într-un colţ.”

„Când l-am scos la plimbare, era îngrozit în permanenţă că îl voi lăsa pe stradă. Apoi trăgea de lesă şi alerga spre parcarea complexului nostru de clădiri”, a adăugat Raman. „Acest comportament s-a repetat o vreme până când şi-a dat seama că nu îl voi lăsa să plece nicăieri”.

Două luni mai târziu, Snowy a înţeles în cele din urmă că este dorit şi iubit.

„Doarme şi aşteaptă să ajungem acasă de la serviciu, moment în care ne copleşeşte cu toată dragostea lui, iar noi îi întoarcem acelaşi lucru”, mărturiseşte Raman. „De asemenea, se înţelege incredibil de bine cu orice câine pe care îl întâlneşte şi se comportă foarte bine cu copiii şi oaspeţii.”

Cu toate acestea, Snowy a păstrat un lucru din trecutul său. Încă iubeşte îmbrăţişările stăpânului său – chiar şi atunci când nu doarme.

Pentru a descoperi mai multe dintre aventurile celor doi, îi puteţi urmări pe Raman şi Snowy pe contul lor de Instagram.

Ţi-a plăcut acest articol?