LiveBiz
O mamă îşi pedepseşte fiica făcând-o să doarmă o noapte în cort: insultase un om fără adăpost

O mamă îşi pedepseşte fiica făcând-o să doarmă o noapte în cort: insultase un om fără adăpost

LiveBiz » Poveşti de viaţă » O mamă îşi pedepseşte fiica făcând-o să doarmă o noapte în cort: insultase un om fără adăpost

Un părinte se străduieşte mereu să-şi înveţe copiii cum este mai bine să se comporte în societate, să respecte fiecare punct de vedere, fiecare persoană şi să fie empatic cu cei mai puţin norocoşi.

Dar uneori, pentru ca micuţii noştri să înveţe adevărate lecţii de viaţă, mama şi tatăl sunt obligaţi să folosească calea mai grea. Asta nu înseamnă să folosim palmele sau violenţa, ci putem lua exemplul oferit de această mamă care nu degeaba a făcut furori pe internet.

Imagine: Chris McTiernan / Wikimedia

În cadrul unui grup de pe platforma Reddit, o mamă şi-a împărtăşit experienţa cu cele două fiice ale ei, una de 16 ani şi cealaltă de 14 ani, crezând că a crescut fete politicoase, respectuoase şi empatice; totuşi, Jessica, fiica cea mică, a avut un comportament deplasat faţă de un om sărac şi fără adăpost.

Fiica cea mare, Jasmine, i-a arătat mamei sale un videoclip în care Jessica insulta în gura mare un om fără adăpost, spunându-i: „Nu îmi mai cere bani, i-ai câştiga şi singur dacă nu ai fi atât de leneş şi i-ai cheltui pe substanţe.” Când omul fără adăpost s-a plâns de frig (ele locuind în NE Angliei), Jessica i-a răspuns: „Da, oamenii merg cu cortul de plăcere, chiar şi în Decembrie, nu te poţi plânge, viaţa ta e o vacanţă.”

Imagine: Geograf

Mama a fost extrem de supărată şi a înţeles imediat că va trebui să-i dea fiicei sale o lecţie grea; iată care a fost planul în cuvintele sale: „Am încuiat uşa dormitorului ei, astfel încât să nu poată intra, am pus un indicator pe care scria ‘ÎNCHIS DE SĂRBĂTORI’, am instalat un cort în grădină şi l-am umplut cu pături şi sacul de dormit pe care l-am folosit când făceam camping în Norvegia”.

După aceea, mama i-a dat un ultimatum fiicei sale mai mici: fie va dormi o noapte în cort pentru a experimenta pe propria piele cum este să trăieşti fără adăpost, fie îi va confisca telefonul mobil; iar experimentul pare să fi funcţionat. După experienţa teribilă de a dormi o noapte afară, Jessica pare să fi învăţat lecţia!

A fost această mamă prea dură sau a acţionat corect dându-i fiicei sale o lecţie de empatie pe care nu o va uita niciodată?

Ţi-a plăcut acest articol?