LiveBiz
Câinele era atât de trist, încât refuza să-şi întoarcă privirea de la perete. Motivul său este înduioşător

Câinele era atât de trist, încât refuza să-şi întoarcă privirea de la perete. Motivul său este înduioşător

LiveBiz » Animale » Câinele era atât de trist, încât refuza să-şi întoarcă privirea de la perete. Motivul său este înduioşător

Romeo a fost atât de trist când a ajuns într-un adăpost şi şi-a dat seama că este singur şi fără familia lui, încât şi-a pierdut total voinţa de a trăi

Dar povestea lui era pe cale să se schimbe…

Nimeni nu trebuie să-i spună unui câine când viaţa îl poartă în direcţii greşite. Când Romeo a ajuns la un adăpost supra-aglomerat din statul New York, această realitate a devenit dureros de evidentă pentru el.

Existau o mulţime de zgomote şi mirosuri ciudate. Şi partea cea mai gravă a fost absenţa celor pe care îi iubea şi îi considera familia lui.

Nu este de mirare că un număr mare de câini, care în condiţii normale sunt plini de viaţă, ajung deprimaţi şi trişti într-un adăpost. Pentru Romeo, patrupedul în vârstă de 7 ani, lucrurile nu au stat altfel.

„Timp de două zile, câinele a refuzat să-şi mişte capul de pe marginea spaţiului unde locuia. De fapt, nici măcar nu a mişcat vreun muşchi”, au declarat cei de la Second Chance Rescue NYC Dogs, într-o postare pe Facebook.

Desigur, nu a fost vina lui Romeo că a ajuns doar un alt număr într-un adăpost. Soarta lui fusese pecetluită cu mult timp înainte.

„El a fost dat unui prieten de familie care l-a ţinut două luni, după care nu a mai avut timp de el”, povesteşte Kelcy Kimmerer de la Second Chance.

Totul până într-o bună zi, când din fericire uşa încăperii unde era găzduit Romeo s-a deschis.

Strigându-l pe nume, voluntarii de la Second Chance Rescue NYC Dogs l-au chemat afară. A fost singurul grup de salvare care a făcut ceva pentru recuperarea câinelui traumatizat. Curând, Romeo a fost plasat într-o casă temporară alături de o familie iubitoare.

O vreme, lucrurile păreau să se îndreapte în direcţia bună. În compania familiei, Romeo a început să zâmbească din nou.

„Este extrem de amabil şi prietenos”, spune Kimmerer. „El trebuie să fie în preajma oamenilor pentru a fi fericit.”

Câinele, până nu demult abătut şi deprimat într-un colţ rece al adăpostului, avea în sfârşit toate motivele să fie fericit.

Dar familia adoptivă nu a putut să-l ţină mult timp. Kimmerer spune că nu a fost vina lui Romeo – „Pur şi simplu nu era o opţiune bună pentru ca el să rămână în acea casă”.

Apoi a fost readus la centru.

Acum Romeo trebuia doar să aştepte puţin. Trecuse deja prin multe. Căţelul se bucurase deja un miracol scăpând de la moarte. Tot ce trebuia să facă era să reziste.

Şi exact asta s-a întâmplat! Nu peste mult timp, Romeo a fost adoptat de o familie iubitoare. Karen, noua sa proprietară, spune că nu încetează vreodată să zâmbească şi îşi arată recunoştinţa în fiecare minut al zilei.

Momentele petrecute cu privirea nemişcată de la un zid rece nu sunt decât o amintire tristă şi întunecată pentru Romeo, care astăzi se bucură de clipe fericite şi pline de dragoste alături de noua sa familie.

Oricine poate face un gest minunat pentru un animal. Nu cumpăraţi, adoptaţi. La fel ca Romeo, există mii de câini care aşteaptă o casă în adăposturi şi centre zonale. Animalele nu sunt produse care trebuie cumpărate, prezenţa unui câine în viaţa unei persoane poate face o mare diferenţă.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia!

Ţi-a plăcut acest articol?