LiveBiz
Tânărul decide să-şi pună capăt zilelor; Dar când priveşte spre câinele său îşi dă seama ce trebuie să facă cu frânghia

Tânărul decide să-şi pună capăt zilelor; Dar când priveşte spre câinele său îşi dă seama ce trebuie să facă cu frânghia

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Tânărul decide să-şi pună capăt zilelor; Dar când priveşte spre câinele său îşi dă seama ce trebuie să facă cu frânghia

Mulţi ştiu că vechea zicală „Câinele este cel mai bun prieten al omului” este perfect adevărată; Dar aţi stat vreodată să analizaţi ce înseamnă cu adevărat acest lucru?

Rolul celui mai bun prieten este acela de a fi mereu lângă tine atunci când ai nevoie de el.

Dar în afara familiei şi a soţului sau soţiei, câţi oameni puteţi spune că vă sunt într-adevăr alături? Probabil că nu mulţi.

Însă când vine vorba de dragostea şi de loialitatea unui câine, poţi paria că sunt şanse mici să te lase la greu.

Acest lucru l-a aflat şi Byron Taylor în perioada când a trecut printr-o depresie profundă.

Tânărul de 23 de ani din Gloucester, Marea Britanie, a trecut recent prin ceea ce el consideră a fi cea mai grea perioadă a existenţei sale.

Viaţa este precum un roller coaster şi, întrucât Byron era într-o perioadă delicată, iubita sa a decis să-l părăsească.

Într-un interviu acordat SWNS TV, el a explicat că atunci când fosta lui iubită l-a părăsit, a simţit ca totul se prăbuşeşte în jurul său.

„Am avut o relaţie îndelungată cu fosta mea iubită. Şi s-a încheiat foarte prost. A urmat o perioadă foarte dificilă şi am încercat să mă sinucid. Fosta mea m-a părăsit. A fost ceva oribil. A plecat cu toţi banii şi lucrurile mele. Efectiv am pierdut totul. Nu îmi mai puteam permite nici plata chiriei.”

Cu o asemenea povară asupra sa, Taylor a devenit din ce în ce mai deprimat.

Într-o zi, depresia a devenit atât de copleşitoare, încât s-a gândit la ce putea fi mai rău. Taylor a început să creadă că lucrurile s-ar îmbunătăţi dacă pur şi simplu el nu ar mai exista.

Considerând că sinuciderea ar fi singura lui cale de scăpare, a luat o bucată de frânghie şi a construit un ştreang.

Deşi Taylor era convins că viaţa nu mai merită trăită, din fericire câinele său Geo, în vârstă de 6 ani, era de altă părere.

Geo s-a aflat alături de Taylor de când patrupedul avea doar 5 luni. Taylor explică în videoclipul de mai jos că îngerul său păzitor a mai avut un proprietar, dar imediat ce el şi Geo s-au cunoscut, a fost dragoste la prima vedere.

Taylor avea deja patru căţeluşi acasă pe care îi îngrijea, dar ştia că Geo este ceva special.

Simţind că ceva nu este în regulă cu prietenul său uman, Geo a început să se teamă că proprietarul pe care îl iubea atât de mult îl va lăsa singur în această lume.

După ce Taylor şi-a pregătit ştreangul, a decis să coboare la parter pentru a scrie un bileţel în care să explice familiei ce anume l-a făcut să recurgă la un asemenea gest.

Din fericire, acela a fost momentul în care Geo a întrerupt tentativa de sinucidere a prietenului său.

În momentul în care Taylor a revenit la etaj, hotărât să-şi încheie socotelile cu viaţa, tânărul a descoperit cu surprindere că Geo ţinea ştreangul între dinţi şi nu avea nici cea mai mică intenţie să-l elibereze.

Geo este ceea ce Taylor descrie ca fiind un câine „destul de liniştit”, aşa că atunci când patrupedul a înşfăcat ştreangul cu care Taylor intenţiona să-şi pună capăt zilelor, tânărul a fost surprins.

În timp ce încerca să smulgă frânghia din gura câinelui, Geo a început să mârâie, iar Taylor a presupus că patrupedul are chef de joacă.

Dar pe măsură ce continua să se lupte cu câinele pentru ştreang, Geo a început să fie din ce în ce mai agresiv cu stăpânul său arătându-şi colţii.

Geo avea un mesaj clar pentru proprietarul său: Nu te voi lăsa să pleci!

În timp ce era din ce în ce mai clar că Taylor va pierde lupta începută cu câinele său, el şi-a dat seama că Geo încerca să-i transmită ceva.

„Când m-am întors să pun în practică ceea ce îmi propusesem, am intrat în camera să iau ştreangul, însă acesta era la Geo în gură. Am încercat să i-l iau şi la început am crezut că glumeşte, pentru că el tot mârâia de parcă dorea să se joace… Doar când am insistat să i-l iau cu forţa mi-am dat seama că nu este o joacă. Îmi arăta colţii. Nu voia să mă lase să iau frânghia.”

Atunci Taylor şi-a dat seama că Geo ştia exact ce face, simţind că este responsabilitatea lui de a-l împiedica pe tânăr să-şi pună capăt zilelor.

„Când, în sfârşit, a dat drumul frânghiei, a mârâit aproape ca şi cum a vrut să mă avertizeze; potoleşte-te sau te muşc. “

Privind în urmă, Taylor şi-a dat seama cât de binecuvântat a fost să aibă un prieten atât de bun ca Geo.

„A fost o perioadă foarte dificilă, dar dacă Geo nu ar fi fost lângă mine, eu nu aş mai fi acum.”

Geo este dovada vie că uneori câinele este cel care ne poate salva viaţa.

Distribuiţi această poveste impresionantă cu prietenii şi familia.