LiveBiz
A construit o casă de 14 mp pentru a evita cheltuielile cu chiria: O privire în interior şi e dragoste la prima vedere

A construit o casă de 14 mp pentru a evita cheltuielile cu chiria: O privire în interior şi e dragoste la prima vedere

LiveBiz » Trucuri Utile » A construit o casă de 14 mp pentru a evita cheltuielile cu chiria: O privire în interior şi e dragoste la prima vedere

Când Joel Weber, student la Universitatea Texas, a început să construiască o casă mică pentru a scăpa de chiria costisitoare din timpul facultăţii, probabil că nu se gândea că iniţiativa lui ar putea deveni un exemplu de inspiraţie pentru mii de oameni.

Casa lui mică, care a devenit realitate, oferă aproape tot confortul unei case normale, cu un cost de realizare de 13.000 de dolari, iar cheltuielile de întreţinere fiind în mod evident reduse la minim. Singurul lucru negativ? Baia.

Deocamdată, Joel nu a rezolvat problema evacuării, fiind obligat să utilizeze servicii externe. Poate sună ciudat, dar dacă trebuie să scapi de chirie, de facturi şi de vecini… poate că merită să pui în aplicare o asemenea idee.

În loc să cheltuie 800 de dolari pe lună ca majoritatea studenţilor, Joel Weber a petrecut un an construind propria locuinţă mobilă pentru doar 13.000 de dolari.

Joel Weber

Joel a reuşit să optimizeze spaţiul prin crearea unui etaj care să împartă zona de locuit cu zona de dormit.

Joel Weber

Aspectul exterior este deosebit de frumos: te duce cu gândul la stilul rustic și minimalist al interiorului.

Joel Weber

La parter se află zona de living și bucătăria: aici sunt toate spațiile necesare pentru a găzdui o mică firmă.

Joel Weber

Într-un astfel de spaţiu mic, era necesar să se exploateze la maxim fiecare colţ: scara care duce la etaj este în acelaşi timp atât birou, cât şi bibliotecă.

Joel Weber

Iluminarea naturală este asigurată de ferestrele dispuse pe lateralele casei.

Joel Weber

Baia este foarte mică, dar cu tot ce este necesar pentru igiena personală.

Joel Weber

La etaj se află zona de dormit, adică patul şi o mică piesă de mobilier pentru haine.

Joel Weber

Aragazul are patru ochiuri, suficiente pentru a găti mai multe feluri de mâncare deodată. Nu lipsesc cuptorul şi chiuveta cu o singură cuvă.

Joel Weber

Joel este conştient că există case cu mult mai confortabile decât cea construită de el… Dar nu toate pot fi deplasate oriunde îţi doreşti şi în plus, să te ajute să economiseşti bani.

Joel Weber

Joel este pe deplin mulţumit de alegerea lui şi de ceea ce a construit. Acum el a devenit sursă de inspiraţie pentru mulţi tineri care nu intenţionează să plătească sume exorbitante pentru închirierea unei locuinţe!

Joel Weber

Împărtăşiţi articolul cu prietenii de pe Facebook, dacă şi voi sunteţi impresionaţi de această casă mică pe roţi!

Ţi-a plăcut acest articol?