LiveBiz
Căţelul găsit pe străzi după ce şi-a pierdut întreaga familie are nevoie de multă dragoste şi atenţie

Căţelul găsit pe străzi după ce şi-a pierdut întreaga familie are nevoie de multă dragoste şi atenţie

LiveBiz » Animale » Căţelul găsit pe străzi după ce şi-a pierdut întreaga familie are nevoie de multă dragoste şi atenţie

Nu este prima dată când vă aducem în atenţie o poveste emoţionantă despre recunoştinţă şi apreciere. Despre pui care şi-au pierdut familiile sau care au fost respinşi de acestea, fiind abandonaţi în faţa destinului. Căţeluşi care au fost nevoiţi să îndure o lume ostilă şi care au încercat să supravieţuiască complet neajutoraţi.

Dar norocul acestor vieţuitoare se schimbă atunci când oameni cu vocaţie şi dragoste faţă de animale decid să acţioneze pentru a pune capăt acestor circumstanţe nefericite.

Tamara Johnston, este fondatoarea unei organizaţii care luptă pentru binele animalelor din Thailanda, iar povestea următoare s-a petrecut exact în toiul unei zile foarte aglomerate.

Obosită şi epuizată, Tamara a decis să se oprească lângă un magazin din apropiere pentru a cumpăra ceva de mâncat şi o băutură răcoritoare.

Dar deplasându-se spre acel loc Tamara a întâlnit un căţeluş ce părea să aibă doar câteva luni. Cu stomacul balonat în timp ce restul corpului era foarte slăbit, infestat cu purici şi căpuşe şi cu o privire ce afişa o teamă de nedescris – aceasta era starea groaznică în care l-a găsit femeia pe micuţul Basil.

Tamara s-a oprit să întrebe oamenii din zonă dacă ştiu ceva despre acest biet pui. Dacă mama lui este în apropiere sau dacă ar avea un proprietar. Unul dintre rezidenţi i-a spus fondatoarei „Thai Street Paws Rescue” că puiul aparţine străzii, că mama lui nu se află în preajmă, dar că ar fi avut o soră, care de curând a fost lovită de maşini.

„Merge din casă în casă, cerşind câte ceva de mâncare”, i-a spus un locatar al uneia dintre casele de pe strada unde Tamara l-a întâlnit pe Basil.

Fără alte întrebări, Tamara a luat puiul şi l-a dus de urgenţă la veterinar, unde a primit lichide şi tratament medicamentos pentru a-l face să se simtă mai bine. „Basil s-a comportat foarte bine, deşi cred că era mai mult sleit de puteri decât bolnav. Dar sunt sigură că a fost o uşurare pentru el”, a explicat salvatoare sa.

Basil trebuie să mai stea câteva zile la veterinar. Când se va simţi mai bine, va fi vaccinat şi sterilizat şi va locui cu Tamara sau cu unul dintre voluntarii de la adăpost până îşi va găsi un cămin permanent. Johnston speră să găsească cât de curând o familie care să-l adopte.

Realitatea este că Tamara a văzut o mulţime de câini salvaţi din condiţii îngrozitoare, dar a mărturisit că acest căţeluş s-a remarcat de ceilalţi prin starea în care se afla la vârsta lui fragedă.

„Nu l-am putut lăsa acolo, ştia că cineva îl va ajuta, nici măcar nu se mişca. A adormit doar în braţele mele, când în sfârşit s-a simţit în siguranţă”, a mai adăugat ea.

Mai jos puteţi vedea scena în care Tamara îl mângâie pe micul Basil, dornic să primească atenţie şi afecţiune.

Posted by Thai Street Paws Rescue on Saturday, May 19, 2018

Fiecare fiinţă vie de pe această planetă are nevoie de dragoste şi este extrem de încurajator să vezi cum cu atât de puţin, viaţa şi aspectul unui căţeluş se pot schimba atât de mult.

Distribuiţi povestea lui Basil cu familia şi prietenii şi implicaţi-vă în salvarea căţeluşilor neajutoraţi din cartierul vostru!

Ţi-a plăcut acest articol?