LiveBiz
Căţelul salvează o pasăre bolnavă şi decide să devină „fratele său mai mare”

Căţelul salvează o pasăre bolnavă şi decide să devină „fratele său mai mare”

LiveBiz » Animale » Căţelul salvează o pasăre bolnavă şi decide să devină „fratele său mai mare”

Hiro este unul dintre acei câini prietenoşi şi iubitori pe care toată lumea şi-ar dori să-i aibă acasă. Proprietara sa spune adesea că are o „inimă mai mare decât lumea”. Trebuie să fie adevărat…

Luna trecută, Hiro şi Viviana Davila, proprietara sa, se odihneau în curtea casei din Puerto Rico, când ceva de pe podea i-a atras atenţia.

Când s-a apropiat, a fost surprinsă de ceea ce a găsit: un papagal care încerca să-şi ia zborul, dar fără succes.

Imagine: Viviana Davila

„Am văzut că Hiro insistă să lingă ceva pe podea. Apoi s-a uitat la mine şi a lins din nou”, a povestit Viviana într-un interviu pentru The Dodo. „M-a făcut curioasă […] când m-am apropiat, am văzut un pui de pasăre care avea într-adevăr nevoie de ajutor”.

Viviana a luat un prosop şi a înfăşurat înaripata în el, făcând-o să se simtă mai confortabil. Totul datorită lui Hiro!

Imagine: Viviana Davila

Câinele a ajuns să se îndrăgostească de pasăre şi câteva clipe mai târziu cei doi erau de nedespărţit. Proprietara a dus pasărea la veterinar şi a constatat că este pui si că aparţine unei specii de papagali. Mai mult decât atât, a descoperit că era paraplegic şi avea nevoie de ajutor permanent pentru a supravieţui.

Imagine: Viviana Davila

Sensibilizată de ceea ce tocmai aflase, tânăra a decis să-l adopte pe bietul papagal care a primit numele „Hope (Speranţă)”. „Veterinarul ne-a spus că, în astfel de cazuri, se recomandă eutanasierea. Cu toate acestea, a fost surprins să vadă cum Hope se luptă să trăiască.”

Imagine: Viviana Davila

Hope face acum parte oficial din familia Vivianei, care vrea să-i ofere zile mai bune după un început de viaţă atât de trist. Nu se ştie cum a ajuns pasărea in curtea ei sau cum s-a pierdut de mama sa, dar acum poate că nici nu mai contează.

Imagine: Viviana Davila

„A trecut o săptămână şi jumătate şi Hope se descurcă mult mai bine”, a spus tânăra. „Hiro se implică în mod direct şi mă ajută foarte mult. Încă din prima zi nu s-a dezlipit de pasăre.”

„Nimic altceva nu mai contează pentru el acum, fiindcă are un nou scop: să aibă grijă de Hope”, a adăugat Viviana.

Aceasta este o nouă poveste ce vine să sublinieze şi mai mult prietenia sinceră ce se poate stabili între două fiinţe ce aparţin unor specii ce nu au nimic în comun. Animalele sunt pur şi simplu minunate!

Ţi-a plăcut acest articol?