LiveBiz
Câinele este salvat de la eutanasie şi îi mulţumeşte eroului său în cel mai dulce mod

Câinele este salvat de la eutanasie şi îi mulţumeşte eroului său în cel mai dulce mod

LiveBiz » Animale » Câinele este salvat de la eutanasie şi îi mulţumeşte eroului său în cel mai dulce mod

Când Schenley Hutson Kirk a văzut o fotografie a unui câine pe nume Gregory pe lista de eutanasieri a Centrului de Adopţie şi Protecţie a animalelor din comitatul Franklin, Ohio, SUA, a fost dragoste la prima vedere. Fără să se gândească de două ori, femeia a decis că patrupedul trebuie salvat cu orice preţ. Dar în cele din urmă, nu gestul lui Schenley a devenit viral, ci cel al câinelui salvat de la eutanasie.

În ciuda faptului că fusese abandonat de către stăpânii săi, animalul se simţea relativ bine. Odată ce a ajuns în adăpost, a fost diagnosticat cu dirofilarioză, dar în rest micul Beagle era sănătos.

Câinele în vârstă de 2 ani era plin de energie şi extrem de prietenos. Cu toate acestea, din cauza stării sale medicale, urma să fie eutanasiat. Tratamentul pentru dirofilarioză a fost costisitor şi nimeni nu a dorit să suporte costurile. Într-un act de disperare, centrul a lansat un apel pentru adopţie, înainte de a fi prea târziu.

În acel moment, Schenley şi soţul ei, Joe, au văzut povestea câinelui pe internet. Ei sunt fondatorii unui alt adăpost pentru animale, Hound Rescue and Sanctuary, şi ştiau că trebuie să facă orice ca să-l salveze. Drept urmare cuplul s-a grăbit să intervină înainte ca timpul să se scurgă.

„Soţul meu şi-a luat zi liberă de la serviciu pentru a merge la adăpost, în timp ce eu am rămas acasă pentru a avea grijă de ceilalţi câini pe care îi îngrijim”, a spus Schenley. „Pe drumul de întoarcere acasă, a decis să facă nişte selfie-uri cu noul membru al familiei”.

Câinele mulţumeşte salvatorului său

Deşi Gregory nu-l văzuse niciodată pe Joe, el dorea să fie cât mai aproape de noul său prieten. Lesa lui Gregory a fost suficient de lungă încât să-i permită să poată ajunge la umărul lui Joe. Şi atunci s-a întâmplat ceva magic!

„[Joe] mi-a trimis trei poze şi, în ultima, micuţul Gregory are capul înclinat, ca şi când ar spune: ‘Mi-ai salvat viaţa. Ştiam că voi muri în acel adăpost, dar m-ai salvat azi’”, povesteşte soţia lui Joe. „Privirea din ochii lui – recunoştinţa, aprecierea şi dragostea acestui căţeluş – parcă ştia că viaţa tocmai îi fusese salvată.”

Acum, patrupedul îşi revine în familia Kirk şi continuă să-i mulţumească lui Joe în fiecare zi. „Este afectuos şi iubeşte să ofere sărutări. De cum a ajuns acasă, s-a comportat foarte bine.” Acum este tratat pentru dirofilarioză şi învaţă comenzi de bază, cum ar fi să stea sau să aştepte. „Este foarte relaxat, foarte fericit şi activitatea lui preferată este să primească multă dragoste şi afecţiune de la oamenii din jurul său”, mărturiseşte Schenley.

Nimeni nu ştie cum a fost viaţa lui Gregory înainte de salvare. Cu toate acestea, câinii Beagle sunt utilizaţi pe scară largă pentru vânătoare şi apoi abandonaţi ca şi cum ar fi nişte gunoaie. „Din păcate, aceşti câini primesc stereotipul că sunt doar buni de vânătoare şi atât… iar când, din diverse motive, nu corespund acestei descrieri, sunt consideraţi puturoşi, neascultători şi nu este cazul să mai fie ţinuţi.”

Acum, Gregory are în sfârşit ocazia să fie fericit şi iubit aşa cum merită în casa acestui cuplu minunat!

Ţi-a plăcut acest articol?