LiveBiz
Căţeluşa abandonată este găsită locuind pe o pătură după ce foştii săi stăpâni s-au mutat şi au lăsat-o să sfârşească

Căţeluşa abandonată este găsită locuind pe o pătură după ce foştii săi stăpâni s-au mutat şi au lăsat-o să sfârşească

LiveBiz » Animale » Căţeluşa abandonată este găsită locuind pe o pătură după ce foştii săi stăpâni s-au mutat şi au lăsat-o să sfârşească

Înainte ca o familie din Dallas, SUA, să plece din cartierul în care locuise, a aruncat la tomberonul aflat pe aleea din spatele casei o mulţime de obiecte nedorite.

Din păcate, a mai fost ceva ce nu au vrut să ia cu ei, nimeni alta decât căţeluşa loială a familiei. Drept urmare au abandonat-o împreună cu pătura ei preferată pe stradă.

Pe data de 31 Decembrie – la o zi după plecarea familiei căţeluşei – Marina Tarashevska, co-fondatoare a Dallas DogRRR, a ieşit la o plimbare prin cartier şi a descoperit bietul animal abandonat şi înfometat, aşteptând deznădăjduit pe păturica lui.

Dallas DogRRR

„Afară era foarte frig şi ploua, iar căţeluşa se adăpostise pe pătură – şi nici nu avea de gând să plece de acolo”, a declarat Patti Dawson, directorul executiv al Dallas DogRRR, pentru The Dodo. „Cred că încă spera că familia ei se va întoarce. Era în stadiul de ‘Aştept aici. Acest lucru îmi este familiar.’”

După ce a vorbit cu vecinii şi a aflat povestea tristă a căţeluşei, Tarashevska a încercat să o salveze. Dar nu a fost uşor.

Dallas DogRRR

„Ori de câte ori Marina se apropia de pătura pe care se cuibărise, căţeluşa fugea”, povesteşte Dawson.

După ce Tarashevska s-a retras, câinele s-a întors de fiecare dată la pătura, ceea ce a făcut-o pe Marina să pună la cale un plan. Drept urmare, de fiecare dată când câinele fugea, Tarashevska muta pătura pe alee, spre casa ei.

După ce a făcut acest lucru timp de aproximativ o oră, pătura – şi căţeluşa – au ajuns în curtea lui Tarashevska.

Apoi Tarashevska a reuşit să ia căţeluşa şi să o ducă în siguranţa unui adăpost.

Voluntarii de la adăpost i-au pus numele Camilla, însă au observat că era extrem de speriată.

Dallas DogRRR

„Ea pur şi simplu se ghemuise ca o minge în partea din spate a cuştii de transport”, spune Dawson. „Puteai să o atingi, dar era îngheţată de frică. Nu dorea să aibă contact vizual şi îşi ţinea capul în jos. Dacă te apropiai de ea, se întorcea cu spatele, ca şi cum ar fi vrut să spună: ‘Nu te uita spre mine, nu mă privi, nu mă atinge. Stai departe.’”

Tarashevska a observat, de asemenea, că biata Camilla avea răni recente pe gât şi urechi – aşa că a mers imediat cu ea la veterinar.

Dallas DogRRR

„Veterinarul a spus că există posibilitatea ca rănile să fi fost provocate de o zgardă prea strânsă, ceea ce însemna că a fost ţinută afară”, povesteşte Dawson.

„Mai era varianta că a fost muşcată de un alt câine după ce familia ei a abandonat-o. Există o mulţime de animale pe străzi şi poate că s-au luptat pentru mâncare.”

Camilla a fost operată în zona gâtului şi se recuperează, nu doar fizic, ci şi emoţional.

Dallas DogRRR

„Se descurcă foarte bine”, spune Dawson. „Personalitatea ei iese încet la iveală şi începe să aibă încredere în oameni.”

Camilla locuieşte acum într-un cămin temporar unde primeşte o mulţime de dragoste şi atenţie.

„Stă în picioare şi se poate vedea că are un aspect total diferit”, spune Dawson. „Acum îşi caută mama adoptivă, comparativ cu ceva timp în urmă când nu făcea nimic de genul acesta”. „Ea începe să caute atenţie şi îţi atinge mâna pentru a te face să o mângâi”, explică Dawson.

Camilla va rămâne într-o locuinţă temporară până când se va vindeca complet. Apoi va fi pregătită pentru adopţie.

„Nu ştim prin ce a trecut înainte să ajungă la noi”, spune Dawson. „Va mai dura ceva timp până îşi va da seama că este într-un mediu sigur. Dar îşi revine încet.”

Dacă nu era această femeie cu suflet bun, povestea ar fi putut avea un final complet diferit. Trimiteți acest articol prietenilor dvs. pe Facebook dacă sunteți de acord!

Ţi-a plăcut acest articol?