LiveBiz
Un bătrân trist şi abătut nu poate vinde nici măcar o floare: un bărbat îl vede şi cere ajutor pe reţelele de socializare

Un bătrân trist şi abătut nu poate vinde nici măcar o floare: un bărbat îl vede şi cere ajutor pe reţelele de socializare

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un bătrân trist şi abătut nu poate vinde nici măcar o floare: un bărbat îl vede şi cere ajutor pe reţelele de socializare

Vorbim adesea despre efectele negative ale reţelelor de socializare, hateri şi aşa-numitele fake news: aceştia sunt noii termeni care descriu răutatea şi ignoranţa. Cu toate acestea, uitam cele mai frumoase exemple pe care le pot oferi aceste medii de transmitere a informaţiilor.

Aşa este şi povestea acestui vânzător de flori care a fost zărit de un utilizator Facebook în Querétaro, Mexic, singur şi fără clienţi, stând în faţa unui magazin universal. Utilizatorul a făcut apoi o poză care reprezintă imaginea tristeţii. În cele din urmă, a postat imaginea, decorând-o cu un nor ploios, cerând sprijinul altor utilizatori de web.

Bunicul a devenit astfel viral şi ziua i s-a luminat!

Hola amigos de Querétaro
Les pido su ayuda para compartir esta imagen
Dónde está un señor, está persona estuvo todo el…

Publicată de Kevin Hock pe Luni, 10 februarie 2020

Prin intermediul unei publicaţii pe Facebook, utilizatorul care poartă numele de „K Hock Come Galletas”, a postat o fotografie cu un bunic ce vinde flori, alături de un mesaj prin care invita oamenii să-i devină clienţi pentru a-l ajuta în afacerea lui.

„Bună ziua, prieteni din Querétaro”, a scris bărbatul, „Vă cer ajutorul pentru a împărtăşi această imagine şi a înveseli ziua acestei persoane aflate în nevoie. După cum puteţi vedea, acest domn în vârstă a stat toată ziua în faţa magazinului Super Q, de lângă Bulevardul Revolucion, apoi a mers în faţa clinicii Carrillo pentru a-şi vinde florile şi câteva plante pentru ceai.”

imagine: Imagine exemplificativă

Astfel, după puţin timp de la publicarea postării, au început să sosească primele reacţii ale utilizatorilor. Pe măsură ce oamenii au comentat şi au împărtăşit povestea tristă, postarea a devenit rapid virală. De fapt, în câteva zile, a reuşit să obţină peste 2.400 de reacţii, a fost distribuită de 9.500 de ori şi a primit peste 600 de comentarii.

„M-a întristat foarte tare să-l văd singur şi practic fără bani. I-am dat 30 de pesos (aproximativ un dolar şi cincizeci de cenţi) şi el, în schimb, mi-a oferit flori. Deoarece bacşişul meu era ridicol, nu am considerat că pot să-i accept cadoul. L-am rugat să le vândă în continuare altor persoane, aşa că doar mi-a mulţumit, dar am observat totuşi că privirea lui era în continuare tristă”, a adăugat el în postare.

Cu siguranţă faptele de caritate nu rezolvă problemele economice ale unei persoane în vârstă şi ale familiei sale, dar solidaritatea şi contactul uman sunt, pe de altă parte, o bogăţie importantă şi subestimată. Acestea sunt virtuţi foarte rare atât în viaţa reală, cât şi în viaţa digitală. Utilizarea reţelelor de socializare în această direcţie ar trebui întotdeauna încurajată tocmai pentru a face o diferenţă şi a îmbunătăţi ziua cuiva.

Ţi-a plăcut acest articol?