LiveBiz
Fermierul refuză să-şi vândă terenul şi continuă să-şi lucreze pământul înconjurat de blocurile proaspăt date în folosinţă

Fermierul refuză să-şi vândă terenul şi continuă să-şi lucreze pământul înconjurat de blocurile proaspăt date în folosinţă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Fermierul refuză să-şi vândă terenul şi continuă să-şi lucreze pământul înconjurat de blocurile proaspăt date în folosinţă

Asemenea unei flori în mijlocul asfaltului, terenul acestui om iese în evidenţă printre clădirile unui oraş industrializat. Mai jos veţi descoperi povestea lui Michal Myslowski ca de altfel şi marea lui dragoste pentru pământul familiei sale.

Michal este un fermier polonez din Lublin, al nouălea oraş ca mărime din Polonia. Spre deosebire de ceilalţi fermieri din zonă, el nu s-a lăsat niciodată convins de propunerile atrăgătoare ale rechinilor imobiliari care doreau cu orice preţ să-i cumpere pământul pentru a continua construcţia de clădiri şi case, proiecte începute cu doar câţiva ani în urmă.

imagine: Michał Mysłowski / Youtube

Neînţelegând afecţiunea profundă care îl leagă de hectarele sale de teren, bărbatul a fost crunt judecat de cei care l-au etichetat drept „nebun” pentru că nu a profitat de nenumăratele oferte care s-au prezentat treptat în faţa lui. Expresii precum „mai devreme sau mai târziu vei regreta” erau la ordinea zilei; dar, contrar tuturor ameninţărilor, Michal nu s-a răzgândit niciodată.

Încăpăţânarea lui a însemnat că pământul său, singurul spaţiu natural aflat în calea dezvoltării, a creat un peisaj bizar, un amestec de modernitate şi rustic, la fel ca cele două feţe ale aceleiaşi monede. Blocurile de apartamente înconjurate de străzi aglomerate, cele mai noi companii de modă şi centrele comerciale nu par să afecteze liniştea lui Michal, care continuă să-şi cultive netulburat pământul, apoi să-l recolteze cu combina.

imagine: Michał Mysłowski / Youtube

Coexistența cu vecinii este una pașnică; aceștia din urmă, conștienți de cât de mult timp are nevoie Michal să-şi facă treaba, nu par deloc deranjați de zgomotele mașinilor agricole; dimpotrivă, locuitorilor le place să privească pe fereastră și să se relaxeze uitându-se la acel mic spațiu verde care iese în evidență în mijlocul griului orașului. Terenul este, de asemenea, foarte popular printre copii, care așteaptă momentul recoltei cu mare entuziasm în fiecare an.

Terenul lui Michal este o gură de aer proaspăt pentru trecători, cărora le place să se oprească între blocurile orașului pentru a-l imortaliza prin fotografii și videoclipuri, postând totul pe rețelele de socializare. Imaginile au devenit populare, trezind interesul presei locale care a contribuit la răspândirea acestei povești de dragoste și sacrificiu. Au existat, de asemenea, numeroase comentarii pozitive din partea utilizatorilor de internet, dintre care unii au afirmat că ar prefera să se bucure de această atmosferă magică, mai degrabă decât de cea deprimantă în care sunt forțați să trăiască.

imagine: Michał Mysłowski / Youtube

Probabil că Michal s-ar fi putut adapta la o lume în continuă schimbare prin vânzarea terenurilor sale, pentru a se îmbogăţi şi a învesti în ceva nou. Dar făcând opusul, ne-a arătat foarte bine că, uneori, a merge împotriva curentului poate fi alegerea corectă!

Ţi-a plăcut acest articol?