LiveBiz
Copilul mângâie şi consolează câinele bătrân în ultimele sale clipe de viaţă

Copilul mângâie şi consolează câinele bătrân în ultimele sale clipe de viaţă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Copilul mângâie şi consolează câinele bătrân în ultimele sale clipe de viaţă

Cei care se hotărăsc să meargă pe calea adopţiei preferă deseori să aleagă bebeluşi sau copii foarte mici în detrimentul adolescenţilor. Este o realitate tristă din păcate, pentru că indiferent de vârstă, toţi merită să aibă alături o familie iubitoare.

O situaţie aproape similară, deşi caracterizată prin diferenţe evidente, apare atunci când o familie decide să adopte un câine: puii îşi găsesc mai repede o casă, în timp ce câinii mai în vârstă sunt adesea ignoraţi.

Robbie este un băieţel care ştie bine ce înseamnă să stai mult timp într-un orfelinat, fără părinţi sau altcineva care să-ţi ofere puţină dragoste sau o mângâiere. Poate tocmai de aceea câinii pe care Robbie alege să-i adopte nu vor fi niciodată pui, ci exemplare bătrâne, din simplul motiv că orice fiinţă merită o familie!

Anunţ
Facebook / Maria Henry Gay

La scurt timp după ce Robbie a fost adoptat de Maria Henry şi soţul ei, familia a decis că ceea ce le mai lipseşte ar fi un câine. În vârstă de 9 ani, Robbie are o sensibilitate aparte faţă de câinii bătrâni, pentru că ştie bine ce înseamnă să ai nevoie de dragoste şi de cineva care să te îngrijească.

În ciuda copilăriei sale triste, Robbie a devenit un băieţel optimist şi grijuliu care a decis să aducă o rază de speranţă în viaţa câinilor mai puţin norocoşi. Unul dintre ei a fost Buffy, un pudel bătrân pe care familia l-a adoptat special pentru Robbie.

Facebook / Maria Henry Gay

Robbie a suferit nenumărate abuzuri în copilărie, atât de multe, încât a fost internat de două ori cu leziuni la cap; ororile pe care trebuie să le fi îndurat l-au determinat să nu-şi mai arate emoţiile, dar mai ales lacrimile. După cum mărturiseşte chiar mama sa, Robbie nu a plâns niciodată. Situaţia s-a schimbat brusc în momentul dispariţiei lui Buffy, bătrânul câine al lui Robbie.

Facebook / Maria Henry Gay

Buffy avea o sănătate precară şi, potrivit veterinarului, zilele sale erau numărate din cauza unei insuficienţe renale severe. Aşadar, familia a ales să-i pună capăt vieţii înainte că boala să-i facă traiul şi mai insuportabil. Mama lui Robbie şi-a dorit ca fiul ei să ia parte la această decizie, iar cel mic şi-a exprimat ultima dorinţă, aceea de a-şi putea ţine câinele în braţe în timp ce va părăsit această lume „pentru a ajunge în Paradis”.

Facebook / Maria Henry Gay

A urmat un episod înduioşător, în timpul căruia micul Robbie a plâns fără oprire. Îmbrăţişarea finală a fost imortalizată într-o fotografie, pentru a reaminti tuturor cât de curajos şi plin de compasiune a fost Robbie faţă de Buffy.

„Oamenilor nu le plac câinii mai în vârstă sau cei bătrâni. Toţi îşi doresc doar copii şi pui”, a mărturisit Robbie. La fel cum s-a întâmplat şi în cazul lui, care a fost adoptat cu numai doi ani înainte de dispariţia lui Buffy.

Ca un omagiu în memoria patrupedului, familia sa a promis că va continua să adopte câini bătrâni pentru a aduce bucurie şi speranţă în vieţile acestor creaturi mai puţin norocoase.

Ţi-a plăcut acest articol?