LiveBiz
Un căţeluş deprimat într-un adăpost abia îşi poate ridica privirea ca să cerşească puţină dragoste

Un căţeluş deprimat într-un adăpost abia îşi poate ridica privirea ca să cerşească puţină dragoste

LiveBiz » Animale » Un căţeluş deprimat într-un adăpost abia îşi poate ridica privirea ca să cerşească puţină dragoste

John Hwang este un fotograf şi iubitor de animale care adesea vizitează câteva adăposturi situate în Los Angeles.

Recent, John se afla în Baldwin Park Animal Shelter, când a observat un câine în vârstă de 10 ani, care stătea într-un colţ departe de gard, fără să se mişte.

Bărbatul a fost înduioşat de această privelişte şi, desigur, a început să-şi facă griji pentru acel biet patruped.

The Dodo

„Primul lucru la care m-am gândit a fost că acest câine era prea timid sau deprimat şi de aceea, probabil, că nu dorea să interacţioneze cu mine”, povesteşte John. „Am fost surprins că în momentul în care s-a apropiat de gard, acesta abia m-a văzut.”

Când a observat că John trecea prin faţa cuştii sale, s-a apropiat timid de gard. Acela a fost momentul când bărbatul şi-a dat seama că patrupedul avea un tremurat ciudat. Era ca şi cum corpul lui nu funcţiona corect.

The Dodo

„El părea să nu-şi poate coordona mişcările, iar modul în care se deplasa era destul de ciudat… Dar inima sa în mod sigur funcţiona perfect”, mărturiseşte John.

La început, câinele a încercat să se apropie şi să adulmece de la o distanţă sigură. Asta a durat câteva secunde, apoi s-a lipit cu totul de gardul despărţitor…

The Dodo

Acela a fost momentul în care John a început să-l atingă şi să-l mângâie. Au stat aşa minute bune, bucurându-se unul de compania celuilalt. Ce modalitate frumoasă de a începe o prietenie!

„Am fi putut sta aşa cât e ziua de lungă, se simţea foarte confortabil.”

The Dodo

Chiar dacă bietul câine era retras şi ostil la prima vedere, i-a demonstrat lui John că avea multă dragoste de oferit. Aceasta este dovada că nu putem judeca o carte după coperta ei.

Totodată este o lecţie din care putem afla cât de puţine lucruri ştim despre un câine atunci când este într-un adăpost, cerşind după puţină dragoste şi atenţie.

The Dodo

Curând, adăpostul a anunţat că acest câine adorabil era gata pentru a fi adoptat.

ACTUALIZARE:
După ce mai mult epersoane au fost indignate că fotograful nu a făcut nimic ca să-l scoată din adăpost sau să-i ofere un cămin, imaginile sale au circulat pe internet, fiind văzute de o lume întreagă.

„Mulţi oameni au îndrăgit câinele şi au făcut tot posibilul pentru a încerca să-l ajute”, mărturiseşte John.

The Dodo

În cele din urmă, Cathi Perez, voluntară într-un alt adăpost care salvează câini programaţi pentru eutanasiere, a vizitat patrupedul, căruia i-a pus numele Annabelle, încercând să-i găsească o locuinţă permanentă.

„Am fost atât de încântată să îl scot din acea cuşcă. Simplul fapt că a ieşit de acolo şi că putea să se plimbe pe jos l-a făcut să fie atât de fericit, încât parcă nu mai era acelaşi câine”, povesteşte Cathi.

The Dodo

După ce a fost examinat de medicul veterinar şi totul a fost în regulă, Cathi l-a primit temporar în locuinţa ei. Dar câteva zile mai târziu a fost transferat în casa unei femei unde va trăi înconjurat de dragostea şi atenţia pe care le-a meritat dintotdeauna.

Distribuiţi aceste veşti minunate şi finalul fericit al poveştii tuturor prietenilor voştri.

Ţi-a plăcut acest articol?