LiveBiz
Nu a fost plătit de 3 luni: muncitorul se răzbună scoţând toate pavelele pe care le montase

Nu a fost plătit de 3 luni: muncitorul se răzbună scoţând toate pavelele pe care le montase

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Nu a fost plătit de 3 luni: muncitorul se răzbună scoţând toate pavelele pe care le montase

Nu toată lumea este de acord cu rezolvarea problemelor pe calea răzbunării. Pe de o parte sunt cei care spun că timpul rezolvă totul, în timp ce la polul opus se află acele persoane care preferă să le plătească cu aceeaşi monedă celor care le-au nedreptăţit. Fără îndoială, printre cele mai cunoscute fraze despre răzbunare se număra una pe care am auzit-o de multe ori şi pe care, unii oameni, tind să o urmeze cuvânt cu cuvânt: „Răzbunarea este un fel de mâncare care se serveşte cel mai bine rece”. Un exemplu al modului în care unii urmează aceasta zicală este cazul unui muncitor din Mejdurecensk, un oraş din Rusia, care s-a răzbunat pentru o nedreptate suferită în urma unei lucrări pe care a executat-o în urmă cu 3 luni.

imagine: Kuzpress / YouTube

Protagonistul acestei poveşti este unul dintre mulţii angajaţi ai unei companii ruse de construcţii. Printre lucrările executate s-a numărat şi cea de montare a plăcilor pentru realizarea unui pavaj exterior. Odată cu finalizarea lucrării, muncitorii aşteptau să-şi primească banii cinstit câştigaţi, însă aceştia au fost „duşi cu zăhărelul” cu o bonificaţie sub forma unui mic dejun oferit în timpul programului de lucru.

Din păcate, săptămânile au trecut şi nu se întrezărea nici măcar o umbră de salariu. Drept urmare, unul dintre muncitori a obosit să aştepte şi, în loc să protesteze dându-şi demisia, a decis să se răzbune într-un mod neobişnuit, dar care cu siguranţă a captat atenţia superiorilor: s-a pus pe treabă şi cu multă răbdare, a scos plăcile de pavaj pe care el şi colegii săi le instalaseră în urmă cu 3 luni.

imagine: Kuzpress / YouTube

Imaginaţi-vă că munciţi mai multe luni, vă treziţi devreme în fiecare zi şi staţi departe de familia dvs. Imaginaţi-vă că transpiraţi în soare sau tremuraţi în frigul iernii, imaginaţi-vă bucuria de a avea un loc de muncă care vă permite să aduceţi bani acasă şi, în cele din urmă, să nu fiţi recompensat.

Evident, bărbatul nu s-a limitat la a elimina pur şi simplu munca depusă, ci s-a şi filmat într-un videoclip pentru a fi publicat pe reţelele de socializare. Ideea lui a fost, de fapt, câştigătoare: videoclipul nu a trecut deloc neobservat şi a ajuns la comisia de anchetă, care s-a interesat imediat de soluţionarea cazului. „Se va stabili perioada în care salariaţii nu au primit salariul, numărul exact de angajaţi cărora li se datorează bani şi se va examina evidenţa financiară. Se va stabili dacă au existat fonduri în conturile companiei şi în ce scopuri au fost cheltuite”. Pe baza rezultatelor auditului, comitetul de investigaţie va lua apoi o decizie cu privire la ce trebuie să facă.

Evident, pe internet nu au lipsit comentariile de solidaritate, de la utilizatori care au înţeles perfect motivele muncitorului şi i-au lăudat gestul.

Voi ce credeţi despre acest gest? Împărtăşiţi-ne părerile în secţiunea de comentarii!

Ţi-a plăcut acest articol?