LiveBiz
Şoferul autobuzului observă un bărbat atacând o doamnă în vârstă: opreşte vehiculul şi intervine prompt

Şoferul autobuzului observă un bărbat atacând o doamnă în vârstă: opreşte vehiculul şi intervine prompt

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Şoferul autobuzului observă un bărbat atacând o doamnă în vârstă: opreşte vehiculul şi intervine prompt

„În locul potrivit, la momentul potrivit”: de câte ori am spus sau am auzit aceste cuvinte? În viaţă ne am confruntat cu toţii cu situaţii în care timpul şi norocul potrivit au făcut cu adevărat diferenţa.

Acesta este şi cazul şoferului de autobuz, veteran al războiului din Irak, care se află în centrul poveştii pe care urmează să o citiţi mai jos, un bărbat care a reuşit să împiedice un jaf asupra unei femei în vârstă, intervenind cu curaj într-o situaţie care, pentru ea, s-ar fi putut dovedi cu adevărat problematică.

Bărbatul se numeşte Zsolt Karoly şi conduce zilnic autobuzul numărul 21 în Miskolc, Ungaria. Într-o zi, Zsolt nu a putut să ignore scena în care un bărbat urmărea o bătrână ce se deplasa cu ajutorul unui baston.

Nu a durat mult până când şoferul să-şi dea seama ce se întâmplă: era în mod clar o tentativă de furt, tâlharul încercând să fure geanta femeii, iar femeia rezistând cu stoicism atacului. Fără nici cea mai mică ezitare, Zsolt a oprit autobuzul în mijlocul străzii, a coborât şi l-a tras pe hoţ deoparte, împingându-l apoi într-un parc din apropiere. Surprins, hoţul nu a avut altă opţiune decât să fugă, deoarece şoferul a urcat-o imediat pe bătrâna speriată şi confuză în vehiculul său.


Întreaga scenă a fost înregistrată de camerele de securitate ale autobuzului, iar din videoclip se vede clar prezenţa de spirit şi curajul pe care acest om a putut să le aibă în cazul unei persoane neajutorate. Poliţia a reuşit apoi să-l identifice pe agresor, un tânăr de 27 de ani care riscă să fie acuzat grav.

Nu este prima dată când Zsolt se confruntă cu astfel de situaţii. Lucrând în transportul public, poţi asista cu adevărat la tot felul de lucruri, dar este încurajator să ştim că există oameni curajoşi care nu ezită nicio clipă să-şi asume riscuri pentru a-şi ajuta semenii.

Lumea are cu siguranţă nevoie de mai mulţi oameni cum este acest şofer!

Ţi-a plăcut acest articol?