LiveBiz
Gorila observă o mamă cu nou-născutul în braţe: reacţionează pe loc arătându-i puiul prin geamul de protecţie

Gorila observă o mamă cu nou-născutul în braţe: reacţionează pe loc arătându-i puiul prin geamul de protecţie

LiveBiz » Animale » Gorila observă o mamă cu nou-născutul în braţe: reacţionează pe loc arătându-i puiul prin geamul de protecţie

Noi, oamenii, avem în comun cu multe specii de animale un puternic instinct matern care ne determină să ne protejăm micuţii şi să îi îngrijim cu dragoste şi răbdare. Este adevărat, nu toate animalele ştiu să fie atât de tandre cu descendenţii lor, dar primatele, inclusiv minunatele gorile, împărtăşesc 100% această tendinţă.

Familia Austin a observat acest lucru în timpul unei vizite la grădina zoologică din Boston. Emmeline şi soţul ei, Michael, au mers în vizită la zoo împreună cu micul Canyon, bebeluşul lor de câteva luni, şi au fost protagoniştii unei scene impresionante: Kiki, o mamă-gorilă, s-a apropiat de geamul care o despărţea de Emmeline şi a început să se uite la ea şi la micuţ cu o privire plină de iubire.

În acel moment, Emmeline şi-a dat seama că împărtăşea o legătură cu totul specială cu acel animal – o legătură pe care numai o mamă o poate înţelege!

imagine: Facebook / Emmeline Austin

Michael şi Emmeline s-au apropiat de geamul despărţitor s-au gândit imediat: „Cât de frumos ar fi dacă una dintre gorile ar veni să se uite la bebeluşul nostru?” Zis şi făcut: o mamă gorilă pe nume Kiki a fost imediat atrasă de micuţul pe care Emmeline îl purta în braţe. S-a apropiat şi a început să privească cuplul prin sticlă, provocând o mulţime de reacţii în rândul celor prezenţi. De parcă nu ar fi fost de ajuns, la scurt timp, Kiki şi-a ridicat puiul, pe Pablo, de parcă ar fi vrut să i-l arate lui Emmeline.

imagine: Youtube

„Soţia mea a spus că simte că are o legătură specială cu acea gorilă şi cu puiul ei… a înţeles cât de mult îi pasă mamei gorilă de Pablo, din moment ce şi ea este mamă”, a mărturisit Michael Austin, soţul lui Emmeline şi totodată tatăl lui Canyon. Tânărul a continuat povestea acelui moment magic, descriind următoarea scenă: „Soţia mea l-a ţinut pe fiul nostru în braţe pentru a-l arăta lui Kiki, care era de cealaltă parte a geamului… apoi Kiki l-a apucat pe Pablo şi l-a ridicat astfel încât să-l vedem”. O scenă cu adevărat emoţionantă care a durat câteva minute, timp în care Kiki părea să vorbească prin limbajul semnelor, în timp ce-şi mişca energic braţele. „Mi s-a părut că ar vrea să-l mângâie pe micul Canyon.” – a mai adăugat bărbatul.

imagine: Youtube

La un moment dat, Kiki l-a apropiat pe Pablo atât de mult de geamul despărţitor, încât nasul lui aproape că l-a atins pe cel al lui Canyon: o scenă copleşitoare care i-a emoţionat profund pe Michael şi Emmeline.

Vă invităm să vizionaţi videoclipul care dezvăluie momentul magic petrecut la grădina zoo:

Ţi-a plăcut acest articol?